#5 Rapeat grinssitikut

Moi ja ihanaa pitkäperjantaita sekä pääsiäistä kaikille! Mun pääsiäinen on suunniteltu aika täyteen, sillä eilen olin pelissä, tänään tulin mökille yöks, huomenna meen taas peliin ja sunnuntaina pääsen pitkästä aikaa laivalle ja sitä odotan tosi paljon. Nyt ajattelin kuitenkin tulla kirjottaan taas yhden toivepostauksen eli jakamaan yhden reseptin mitä tänään leivoin. Kyseessä on rapeat grinssitikut, mitä voi vaikka dipata ja juuri paistettuina nää on parhaita. Itselle tuli tästä yhteensä joku 20 kappaletta kun tein kaksinkertaisen annoksen. Mutta nyt siihen reseptiin ;-)

Tarvitset näitä aineita:

8 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
4 tl sokeria
2 tl suolaa
4 dl lämmintä vettä
6 rkl rypsiöljyä


1. Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva, sokeri ja suola keskenään.

2. Lisää lämmin vesi ja rypsiöljy. Tällöin kannattaa sekottaa kädellä.

3. Anna taikinan kohota liinan alla hetken.

4. Leivo taikinasta tikkuja, kohota vielä liinan alla hetken ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Nää on tosi hyviä valmiina sekä lisäksi helppo tehdä, kannattaa kokeilla! Nyt mä lähden tästä tekeen iltatoimia, luen varmaan vähän kokeeseen ja katon muutaman jakson himym. Pitäkää kiva pääsiäisloma! ♥

Ei kommentteja