Helpot teeleivät

Heipsan taas pitkästä aikaa! Yllättävän monen päivän jälkeen pääsen taas kirjoitteleen sillä mulla ei oo ollut tähän mennessä mikään paras viikko. Alkuviikko sujui ihan mukavasti koulun ja läksyjen parissa, kyllä huomasi että lukio taas alkoi myös soten lisäksi sillä läksyjä tuli alkuviikosta paljon. No keskiviikko aamuna heräsin sitten oksenteleen ja oksensin koko keskiviikko päivän. En oikeesti tiiä kamalempaa tautia. En oo ollut varmaan viiteen vuoteen oksennustaudissa, mutta nyt sitten sain sen ja olikin kunnon tauti joka kiersi melkeen koko perheen. Keskiviikkona en suoraan sanottuna pystynyt tekemään muutakuin makaamaan sillä ei ollut edes voimia katsoa netflixiä. Heti kun oli makuu asennossakin tuli huono olo. Iltaa myöten olo kuitenkin jo vähän parantui, mutta kouluun en vielä torstaina mennyt vaan pidin "kuumeettoman" päivän. Eilinen menikin oikeastaan kokonaan netflixin katselussa, lisäksi tein muutamia kuvakirjoja ja katselin kaikkia vaateliikkeiden nettisivuja. Vielä en kuitenkaan saanut aikaiseksi tilattua mitään, heh ehkä tässä joku päivä! Tänään olinkin sitten jo koulussa hyvällä ololla kasista kolmeen, jonka jälkeen käytiin vielä iskän kanssa vähän asioilla mm. ostamassa mulle vihdoin yöpöytä, jota oon halunnut jo pitkään ❤️ Loppuilta onkin mennyt lenkin ja netflixin parissa sekä äsken innostuin leipomaan teeleipiä, joista ajattelinkin tulla nyt kertomaan teille! En oikeastaan tiedä tätä helpompaa reseptiä, niin nopea ja hyvä että suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ;-) Nämä sopivat hyvin esim. iltapalaksi tai vaikka nopeaan välipalan tekemiseen!


Helppoihin teeleipiin tarvitset:
- 4 dl hiivaleipäjauhoja (itse käytin vehnäjauhoja ja onnistu niilläkin hyvin!)
- 2 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2 dl vettä
- 2 rkl juoksevaa margariinia


1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään.

2. Lisää vesi ja öljy sekä sekoita tässä vaiheessa kädellä.

3. Jaa taikina osiin, koko riippuu vähän siitä minkä kokoisia teeleipiä haluat
4. Painele teeleivät pellille sormin sekä tee haarukalla muutama reikä
5. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia

6. Valmiit teeleivät voi vaikka halkaista sopivan kokoisiin osiin ja sitten vain nauttimaan :-) Mulle tuli tästä 7 teeleipää enkä tehnyt kovin isoja joten ohjetta voi muokata vähän oman maun mukaan kuinka monta haluaa!

Nyt mä tästä lähdenkin kokoomaan yöpöytää iskän kanssa sekä pakkaan huomisia tavaroita sillä mennään Roosan kanssa väriestejuoksuun mistä tulee enemmän juttua huomenna! Lisäks haluisin kuulla teidän mielipiteen teenkö kokonaan yhden isomman postauksen kesästä vai haluatteko erikseen esim. summer bucket listasta juttuja, laittakaa kommenttiboksiin omat ehdotukset! Kivaa viikonloppua kaikille! ❤️

Kertokaa myös ihmeessä aiotteko kokeilla joskus näitä teeleipiä ;-)

Ei kommentteja