Kolmen suklaan lumihiutale juustokakku


Kakkuun tarvitset:
175 g digestive keksejä
75-100 g voita

Täytteisiin (määrät ovat kaikkiin kolmeen osaan, joten muista jakaa ne):
4,5 liivatetta
3 dl kermaa
125 g tummaa suklaata
125 g maitosuklaata
125 g valkosuklaata
360 g tuorejuustoa
1 dl kahvia
0,5 dl maitoa

Koristeluun:
lumihiutaleita pahvista
kaakaojauhetta

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Murskaa digestive keksit, sulata voi ja lisää se keksien joukkoon. Levitä seos vuoan pohjalle. Seuraavaksi laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. 

Tee jokainen täyte erikseen, ensimmäisenä tummasta suklaasta, sitten maitosuklaasta ja lopuksi valkosuklaasta. Vaahdota jokaiseen osioon noin 1 dl kermaa. Sulata suklaa ja varo ettei se pala. 

Sekoita suklaa tuorejuustoon. Kuumenna tummaan suklaaseen ja maitosuklaa täytteeseen kumpaankin 0,5 dl kahvia ja sulata liivate siihen. Muista valkosuklaa täytettä tehdessäsi sulattaa liivate maitoon! (kuva on valkosuklaa täytteestä) Sekoita liivate suklaa-tuorejuustoseokseen ja lisää lopuksi kerma. Levitä täyte vuokaan kolmeen eri kerrokseen tasaisesti. Aina yhden täytteen tehtyäsi, nosta vuoka pakkaseen odottamaan siksi aikaa kun seuraava täyte valmistuu. 

Kakun ollessa valmis peitä se kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Lopuksi koristele kakku: leikkaa pahvista lumihiutaleen muotoisia kuvioita, painele ne kakun pintaan kevyesti. Ripottele päälle kaakaojauhetta koko kakun alueelle, niin että lumihiutaleet peittyvät. Viimeisenä nostele lumihiutaleet varovasti pois ja näin kakku on valmis! Hieman vaikeampi leivonnainen, mutta mun mielestä meillä tää onnistu yllättävän hyvin verrattuna ensi kertaan. 

Kakusta tuli juuri sopiva tähän vuodenaikaan, mitäs sanotte, aiotteko ehkä joskus kokeilla? ;-) Tuun tänään vielä hieman myöhemmin kertomaan mun ostoksista sekä tietenkin joulukalenterin luukusta!

Ei kommentteja