Kuinka pidän kiinni aikatauluistani, vältän stressiä ja jaksan paremmin?

Heissan! Viimeistä virallista lomapäivää pääsiäisestä viedään, vaikka musta tuntuu että oon koko ajan lomalla. Tälläkin viikolla on siis vain yksi koulupäivä, joka on huomenna mutta silti oon koko ajan menossa. Katsoin tänään juuri kalenteria tämän ja ensi viikon osalta, josta sain erittäin ajankohtaisen ja hyödyllisen aiheen tulla vielä tänään teille kirjoittamaan...


Otsikosta huomaa, että tulin puhumaan hieman mun aikatauluista, miten vältän stressin ja sitä kautta jaksan paremmin. Mulla on tällä hetkellä siis todella paljon ohjelmaa. Ensimmäinen pelastaja tähän on kalenteri. Ilman kalenteria mistään ei tulis mitään ja unohtaisin varmaan puolet mun tekemisistä. Kalenteriin merkkaan tulevat tapahtumat, pelit, reissut ja usein myös kaikkia koulujuttuja kuten tulevia kokeita. Tämä auttaa siinä, että muistan ja pystyn suunnittelemaan elämäni valmiiksi mihin olen menossa tulevan viikon aikana. Kalenteri kulkeekin mun mukana melkein joka paikassa, jotta sinne pääsee lisäämään heti asioita, mitä tulee mieleen. Lisäksi mulla on huoneessani liitutaulu, jossa on jokaiselle päivälle oma lokero. Pyyhin siitä aina sunnuntaina vanhat jutut pois sekä kirjoitan tulevan viikon suunnitelmat sinne. Siitä voi nopeasti illalla tai aamulla vielä varmistaa päivän jutut ja koulupäivän pituuden yms. Tämä on ollut mun mielestä todella järkevä hankinta ja varmasti vien mukanani uuteen kotiinkin, sillä tästä tavasta en haluaisi luopua.

Oon aina ollut tarkka aikataulun suhteen. En ole melkein koskaan mistään myöhässä ja oon useimmin liian ajoissa joka paikassa. Oon jotenkin vaan tottunut tähän. Pyrin myös siihen, että mulle on useimmiten aikataulu miten saan esim. koulujutut ja soittoharjoitukset viikon aikana hoidettua alta pois. Tämä oli hyvä tapa myös nyt pääsiäisen aikaan ja sain tehtävät jaettua hyvin jokaiselle päivälle. Kokeisiin lukiessa teen yleensä lukusuunnitelman, josta voisinkin tulla myöhemmin tänä keväänä vielä puhumaan.


Useimmiten koulusta tulevien monien tehtävien ja kokeiden takia stressaan aivan järjettömän paljon. Välillä tuntuu, että pyrin koulun kanssa liian täydellisyyteen ja kaikki läksytkin pitää olla mahdollisimman hyvin tehty. Toinen asia tähän on sitten aika, mun suurin osa elämästä menee varsinkin keväisin playoffien aikaan jääkiekkoon olennaisesti. Viime viikollakin vieraspelireissussa tein nopeasti vain tulevan päivän läksyjä. Pyrin kuitenkin täydellisyyteen, joten ei jäänyt kovin hyvä mieli siitä miten läksyt lopulta tein. Tämä pääsiäisloma on kuitenkin osoittanut, että panostan kouluun ja niihin läksyihin. Oon joka päivä tehnyt vähän koulujuttuja ja äsken sain viimeisimmät läksyt ja muut tehtävät pois alta huomiseksi. Tällä hetkellä mun stressitaso kuitenkin vain nousee entuudestaan, sillä tiedossa on tällä viikolla alkava iltalukio. Kuitenkin joudun olemaan ensimmäiset tunnit sieltä pois. Tämän viikon loppupuolella on siis todennäköisesti suhteellisen paljon tehtäviä rästissä ja sunnuntain ainoon vapaapäiväni uhraan niihin. Oon myös varmaankin viimeisen neljän yön aikana menettänyt kunnolliset yöunet stressin takia, sillä oon nukkunut tosi huonosti ja heräillyt vähän väliä.


Lopuksi niihin juttuihin, millä pyrin lievittämään stressiä, jotta jaksaisin paremmin. Pyrin aina, jopa kauhean kiireen keskellä menemään juoksemaan tai ainakin kävelylenkille. Myös usein tehtävien välissä käyn välillä pienellä happihyppelyllä, sillä ulkoilu tuo jännästi lisää energiaa. Juostessa pystyy unohtamaan hetkeksi ne asiat joista stressaa, ja se vaikuttaa huomattavasti hyvinvointiin. Toinen asia on, että pyrin tekemään aina sitä mitä rakastan. Vaikka mulla olis kunnon stressi päällä, katson netflixiä, vietän aikaa jääkiekon parissa ja nään kavereita. Yritän myös pitää levon ja unen merkityksen korkealla näin stressin aikaan, mutta se onkin vähän toinen juttu kun se ei toteudu hyvin. Jos elämässä tekis vaan sitä, mikä stressaa niin eihän se stressi lähtisi koskaan. Huhtikuun loppu ja Toukokuu tulee olemaan rankkaa aikaa ja yöunet nyt loppukuusta jää todennäköisesti liian vähäiselle. Tämä stressi, joka nyt johtuu suurimmaksi osaksi koulusta tulee varmasti helpottamaan viimeistään toukokuun lopussa kun kesäloma häämöttää. Blogin puolella tulee olemaan todennäköisesti nyt hiljaisempaa, sillä pitkät päivät kaiken ohjelman ja koulun parissa vie voimat sekä kaiken ajan. Pidän niin sanotusti pientä taukoa ja tuun moikkaamaan teitä vähän harvemmin ehkä noin pari kertaa viikossa. Kuukauden päästä tilanne on varmasti jo helpompi ja mulla on taas paljon enemmän aikaa bloggaamiselle. Voisin kuitenkin sanoa, että pieni hengähdystauko blogin suhteen, joka on järkevä ja tarpeellinen tällä hetkellä sillä tästäkin stressaan jonkin verran. Palaan taas energisenä takaisin kunnolla suunnilleen toukokuun alussa, mutta muutamia postauksia tuun tekemään seuraavan kahden viikon aikana. ❤️


2 kommenttia