Kesäinen Brita-kakku




Kakkuun tarvitset:

Pohja:
125 g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
2 valkuaista
1,5 dl sokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
250 g vaniljarahkaa
hieman sokeria
1 tl vaniljasokeria
Marianne crushia
tuoreita mansikoita

Koristeluun:
tuoreita mansikoita
sulatettua suklaata

1. Vaahdota pehmeä voi, sokeri ja vaniljasokeri valkoiseksi vaahdoksi. Erottele keltuaiset valkuaisista eri mukeihin. Lisää keltuaiset taikinaan samalla vatkaten. 

2. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhot ja maito vuorotellen taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Taikinaa tulee pellille vain ohut kerros.

3. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Se ei saa valua kulhosta yhtään, kun sitä kääntää alaspäin. Levitä marenki pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes marenki on saanut hieman ruskeaa väriä pintaan.

4. Pohjan paistuessa voit valmistaa valmiiksi täytteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon vaniljarahka. Lisää joukkoon vaniljasokeri ja tarvittaessa myös tavallista sokeria. Lopuksi lisää täytteeseen Marianne crushia sen verran kuin haluat.

5. Pohjan jäähdyttyä leikkaa se kahteen osaan. Nosta pohja varovasti tarjoiluastiaan (mieluiten suorakulman muotoiseen, itse käytin tarjotinta, joka sopi hyvin tähän tarkoitukseen). 

6. Lisää pohjan päälle rahkaseos ja tuoreita mansikoita. Lisää toinen osa pohjasta kanneksi täytteen päälle. Koristele tuoreilla mansikoilla ja sulalla suklaalla tai voit keksiä itse jotakin muuta!



Ja sitten vain nauttimaan ;-) Leivoin tätä elämässäni ensimmäistä kertaa ja tämä oli kyllä hyvä kesäherkku! Hieman makea, mutta mulle sopiva, sillä tykkään makeista herkuista. Suosittelen testaamaan varsinkin näin kesällä, nyt muutama jakso netflixistä ja sitten taas nukkumaan ja keräämään voimia huomiselle työpäivälle. Hyvää yötä ❤️


Ei kommentteja