10 vinkkiä bloggaamiseen1. Ulkoasu
Yksi suurimmista blogissa vaikuttavista tekijöistä on blogin ulkoasu. Jos itse menen katsomaan jonkun blogia, kiinnitän automaattisesti ensimmäisenä huomion ulkoasuun. Ulkoasu on myös yksi merkittävimmistä tekijöistä päätökseen alanko seuraamaan toisen blogia vai en. Tietenkin enemmän siihen vaikuttavat monet muut asiat kuten postausten laatu ja kirjoitustapa. Ulkoasu kannattaa tehdä itselle mielenkiintoiseksi ja omalta tyyliltä näyttäväksi. Blogin banneri on myös suuressa osassa ulkoasua. Kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja banneriin ja miettiä itselle sopivin muoto blogin ulkoasua päivittäessä. Vinkkinä myös se, että blogin ulkoasua kannattaa päivittää silloin tällöin. Itse ainakin kyllästyn jos blogi on vuodesta toiseen ulkoasultaan samanlainen. Myös mun blogille olisi tarkoitus syksyllä tulla isompi ulkoasu muutos, kunhan vain löydän sille tarpeeksi aikaa. 

2. Vapaapäivät
Kukaan ei jaksa pitää blogia kovin pitkään ilman vapaapäiviä. Vaikka tuntuisi ja haluaisi kirjoittaa blogia joka päivä, on tärkeää pitää vapaapäiviä. Ajan myötä ilman kunnon vapaapäiviä blogijuttuja ajattelematta tähän hommaan kyllästyy ja motivaatio laskee. Itse pyrin viikossa ainakin 2-3 vapaapäivään, etten edes suunnittele blogijuttuja ja oon kokenut, että tämä on toimiva tekniikka. 3. Ota kuvat mahdollisimman valoisaan aikaan
Yksi tärkein asia bloggaamisessa on valokuvien ottaminen ja se, että osaa ottaa hyviä ja tarkkalaatuisia kuvia. Paras aika kuvien ottamiselle on päiväsaikaan valoisalla. Tiedän, että olosuhteet eivät kovin hyvin aina pysty toteuttamaan tätä, ainakaan mun kohdalla. Tällöin on hyvä etsiä korvaavia juttuja, kuten löytää valoilla hyvä valaistus. Myös kameran asetukset kuvia otettaessa on hyvin tärkeä juttu.

4. Keksi hyviä, houkuttelevia ja ytimekkäitä otsikoita
Postausten otsikot ovat blogissa hyvin tärkeä juttu. Otsikko kertoo postauksen tärkeimmän ajatuksen ja se joko houkuttelee tai ei lukijaa lukemaan postauksen loppuun, tai ylipäänsä aloittamaan sen lukemisen. On siis tärkeää keksiä blogiin ytimekkäät, mutta selkeät ja tekstin lukemaan houkuttelevat otsikot.


5. Älä stressaa
Tämän tiedän kokemuksesta, on usein päiviä jolloin blogijutut stressaavat. Kerkeänkö julkaisemaan tänään postauksen? Minulla ei ole edes aihetta mistä kirjoittaa postaus? On ihan tavallista ja todella yleistä, että bloggaajat stressaavat blogijutuista. Mun kohdalla tämä on todella yleistä. Niinä hetkinä on hyvä tsempata itseensä ja ajatella, että eivät lukijat lopeta blogisi seuraamista vaikka et kerkiäisi edes joka viikko postaamaan. On välillä hyvä ottaa myös pientä lomaa blogijutuista, niin kuin kaikesta muustakin!

6. Kirjoita postauksia ennakkoon 
Jos on ylimääräistä aikaa, kannattaa hyödyntää se ja kirjoittaa postauksia ennakkoon luonnokseksi. Myöhemmin huomaa sen ja kiittää itseään siitä, että tänään on helpompi päivä kun voi vain julkaista kyseisen postauksen. Ei tarvitse esimerkiksi miettiä mistä kirjottaisi. Itse teen tätä varsinkin, jos oon lähdössä johonkin pitkäksi aikaa. Tällä tavalla on helppo aikatauluttaa muut menot ja blogijutut yhteen.


7. Huomio lukijat
Mieti ja kysy lukijoiltasi, mitä he haluavat sun blogista. Toteuta postauksia, missä lukijat voivat olla osana esim. kysymyspostaukset, haastepostaukset ja erilaiset arvonnat. Joskus on myös hyvä hetki kysyä lukijoiltasi toivepostauksia. Näin heidän mielenkiintonsa pysyy yllä ja myös itse bloggaajalta ei lopu postausideat kesken.

8. Toteuta erilaisia postauksia
Kuka nyt haluaisi aina lukea samanlaisia postauksia? Ei varmasti kukaan. Pyri toteuttamaan blogissasi mahdollisimman paljon erilaisia postauksia, laidasta laitaan. Lukijat innostuvat tästä. On kuitenkin myös hyvä, jos on olemassa joku postaussarja joka jatkuu ja on perinteinen. Niitä on myös hauska lukea, mutta niiden lisäksi aivan eri asiasta kertovat postaukset ovat niitä parhaimpia.


9. Pidä yllä hyvä postaustahti
Tämä liittyy jo useampaan eri vinkkiin, mutta on hyvä jos bloggaajalla on jonkinlainen postaustahti. Se tietysti vaihtelee eri aikoina ja onkin sallittua. Itse tykkään kuitenkin siitä, että mulla on jonkinlainen tavoite blogissa viikon aikana julkaistujen postauksien suhteen. Viikon aikana yritän toteuttaa 3-5 postausta. Pidemmän aikaan blogiani seuranneet ovat kuitenkin huomanneet, ettei tämä aina onnistu. On kuitenkin hyvä, ettei tästäkään asiasta ota mitään stressiä, sillä pakolla ei kannata kirjoittaa. Tällöin siirrä postauksen kirjoittaminen sellaiseen hetkeen, kun fiilis on sen mukainen.

10. Someprofiilit
Tuo blogillesi näkyvyyttä. Mainosta blogiasi paikoissa, mitä ikinä keksitkään. Tällaisia hyviä paikkoja on esimerkiksi Instagramin bio ja Facebook. Uusia postauksia on helppo mainostaa Snapchatin kautta ja myös erilaisissa sosiaalisen median ryhmissä. Tällä tavalla voit saada paljon uusia lukijoita ja uudet postaukset tavoittavat helposti nykyiset lukijasi!

Mitä piditte, oliko näistä vinkeistä teille hyötyä? ;-) <3


Paita - BikBok
Farkut - Ginatricot
Aurinkolasit - BikBok
Laukku - ?

8 kommenttia

 1. Tosi hyviä vinkkejä kaikki! Nää oli sellaisia, mitä ei joka vinkkipostauksessa nää. Nuo välipäivät on kyllä tosi hyödyllisiä! Vaikka tekiski mieli vaan kirjottaa joka päivä, niin välipäivä tekee oikeasti hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä jos sait ideoita! Jep, välipäivistä kannattaa pitää huolta :)

   Poista
 2. Nää oli tosi hyviä vinkkejä! Montaa kohtaa "käytän" itsekin jo, mutta mun mielestä kuvat on paras ottaa auringolla jossain varjossa :D Valo tulee tasaisemmin kohteeseen, kuvat ei pala puhki ja kuvattavalle mukavampi vaihtoehto. Stressiä blogijutuista pitäisi munkin koittaa saada vähennettyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toi on kyllä hyvä vinkki, itse en vaan tuolla tavalla melkein koskaan saa kuvia otettua :D

   Poista
 3. Hyviä vinkkejä! Ite sanoisin samoja. :)

  VastaaPoista
 4. Tosi hyviä vinkkejä ja niin ihania kuvia susta! :)

  VastaaPoista