Vaahtokarkki-pätkis mukikakku
Mukikakkuun tarvitset:
- Mukin
- 1 kananmunan
- 5,5 rkl vehnäjauhoja
- 1,5 rkl sokeria
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 25 g voita
- suklaakastiketta
- pätkiksiä
- minivaahtokarkkeja


Mun teki tänään hirveästi mieli jotakin makeaa, joten päätin alkaa leipomaan. Hetken mietinnän jälkeen sain päähäni tehdä mukikakkua. Oon joskus kauan aikaa sitten törmännyt kyseiseen reseptiin Saijan blogissa. Mielessäni on ollut myös testata tätä, joten tänään oli siihen hyvä päivä. Ja koska resepti on erittäin yksinkertainen, halusin jakaa tämän myös teille!


Kakun leipominen aloitetaan sulattamalla voi. Ensimmäisenä mukiin rikotaan kananmuna, lisätään joukkoon vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suklaakastike. Lopuksi sulatettu voi kaadetaan aineiden joukkoon, jonka jälkeen ainekset sekoitetaan keskenään. Tämän jälkeen voit laittaa haluamasi määrän vaahtokarkkeja ja pätkiksiä päälle. Sen jälkeen muki laitetaan mikroon ja sulatetaan siellä noin 750 watissa 1,5 minuuttia.


Anna mukikakun vetäytyä ja jäähtyä hetken, minkä jälkeen voit koristella sen haluamallasi tavalla. Tämän jälkeen herkku on valmis nautittavaksi. Koristeluun voit käyttää aivan omaa mielikuvitusta ja vaikka joitakin muita aineksia. Erittäin makeaa, mutta myös erittäin hyvää. Eli kannattaa testata, nimittäin Sonja halusi myös että teen sille tällaisen. Lopulta leipomiseen, koristeluun ja kuvailuun meni vain puoli tuntia. En vieläkään ymmärrä miten jotain näin hyvää pystyy leipomaan näin nopeasti! <3


6 kommenttia

 1. Tää näyttää niin hyvältä! <3

  VastaaPoista
 2. Oi, näyttääpä superhyvältä! :)

  VastaaPoista
 3. Mukikakut on ihan parhaita! En ookkaan muuten pitkään aikaan tehnyt niitä, mutta tää sun postaus kyllä nosti himot siihen :D Mulla ei oo koskaan ollut mitään koristeita tms mukikakussa, joten tää vinkki vaahtiksista ja Pätkiksestä oli tosi hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja laita ehdottomasti tämä mukikakku joskus testiin! :)

   Poista