Luukku 13: Joulufaktat x15
1. Aloitan jouluvalmistelut aina ajoissa - Useimmiten heti syksyn alettua alan miettimään kaikkia joulujuttuja mm. joululahjoja ja koristeita. Joulujutut näin ollen aloitan myös aikaisin. Lokakuun alusta muhun saapuu kunnolla se jouluinto ja heti marraskuun vaihduttua mulla näkyy joulukoristeet jossakin merkeissä.

2. Rakastan kynttilöiden polttamista - Tai no oikeastaan kaikkea niihin liittyvää. Mun kynttiläinto alkaa näkymään myöskin jo lokakuun puolella, mutta joulukuun lähestyessä niitä tulee poltettua vain enemmän. Melkeinpä joka ilta kun vaan oon kotona, kynttilät palavat tuomassa lämpöä ja tunnelmaa. Joulun aikaan hankin tietenkin joulun teemaan liittyviä kynttilöitä.

3. Joulutorttuihin ei kuulu hillo - Ainakaan mun mielestä. En ole koskaan syönyt joulutorttua jossa on hilloa, tai oon mä maistanut. En kuitenkaan ole tykännyt siitä yhdistelmästä ollenkaan, paitsi tänä jouluna oon syönyt muutaman joulutortun omenahillolla. Silti, oon sitä mieltä että mun joulutorttuun ei kuulu hillo.

4. Pukeudun aina iltaisin lämpöisiin vaatteisiin, varsinkin sukkiin - Kun kerran joulun aika on viileämpää aikaa, rakastan sitä kun saa iltaisin kietoutua viltin alle lämpöiseen pehmoisten vaatteiden kanssa. Ja pörrösukat, aivan parasta jouluna  

5. Jouluaattoon kuuluu aikainen herätys - On jo monena jouluaattona tullut herättyä viimeistään seitsemän aikaan. Meinaan ennen kuin on  lastenohjelmien aika, on ainakin tarvinnut keretä tekemään hyvä ja runsas aamupala. Lastenohjelmista ainakaan Joulupukin Kuumaalinjaa ei voi missata mikään joulu ;-)


6. Jouluisin täytyy katsella mahdollisimman monta joululeffaa - Oon viime vuosien aikana pyrkinyt jo marraskuun puolella katselemaan ensimmäiset joululeffat ja jouluaaton lähestyessä katsellut monen monta leffaa enemmän. Tästä en aio tehdä poikkeusta myöskään tänä jouluna.

7. Joka vuosi täytyy ostaa joulukalenteri joulukuun odottamista varten - Juurikin näin, en tiedä oonko vähän lapsellinen, mutta mulle ei kelpaa muut kuin suklaajoulukalenterit. Tähänkin on omanlainen, nimittäin mun täytyy saada se iso kinderin joulukalenteri. Lisäksi oon muutaman viime vuoden aikana ostanut Tapparan suklaajoulukalenterin.

8. Jouluun kuuluu leipominen - Ainakin piparien ja joulutorttujen. Usein itsenäisyyspäivänä ollaan perinteisesti leivottu pipareita mummun tekemästä taikinasta, joka myöskin toteutui tänä vuonna. Lisäksi oon alkanut kokeilemaan uusia jouluisia reseptejä, sillä makeita jouluherkkuja ei voita mikään!

9. Odotan innolla, mitä muut ovat mieltä antamistani lahjoista - Nykyään tykkään paljon enemmän ilahduttaa ihmisiä lahjoilla, kuin itse saada lahjoja. Odotan joka vuosi eniten sitä, mitä ihmiset pitävät mun keksimistä lahjoista eli niin teen myös tänä vuonna. Tietysti on ihana saada myös itse lahjoja, mutta nykyään mulle tärkeintä on se toisille jaettu ilo  

10. Tykkään erityisen paljon paketoinnista - Sen myös tulee olla kaunista. Oon niin perfektionisti monen asian suhteen, joten niin oon myös lahjojen paketoinnin. Haluan tehdä joka vuosi jonkinlaisen teeman pakentoinnin suhteen ja värien tulee sopia hyvin yhteen. En poikkea myöskään tästä tänä vuonna, mutta en nyt vielä paljasta enempää!


11. Pyrin käymään joka vuosi kauneimmissa joululauluissa - Tai ainakin jossakin jouluisessa konsertissa. Joululaulut ovat yksi tärkein asia joulussa, joten niitä tulee kuunneltua usein. Tykkään myös kuunnella niitä konserttien muodossa, jolloin todellisen joulufiiliksen kyllä löytää. Tämän voin sanoa kokemuksesta.

12. Glögi on joulun parhain juoma - Tähän ei oikeastaan ole lisättävää. Näin jouluhulluna glögiä tulee juotua viimeistään marraskuun puolelta monta litraa joulukuun loppuun mennessä. Myöntäkää joku, että te ootte myös koukussa glögiin etten ole ainoa? :D

13. Tonttu Toljanteri kuuluu joulun odotukseen - Mun joulussa tapahtui iso muutos, silloin kun Tonttu Toljanterin joulukalenteri loppui TV-lähetyksissä. Nykyiset TV2 esittämät joulukalenterit tulee myös katsottua, mutta niitä ei pysty vertaamaan Tonttu Toljanteriin. Se ohjelma teki todella joulusta joulun, jonka takia katsonkin usein joulun alla vanhoja jaksoja.

14. Aattona haluan aina pukeutua parempiin vaatteisiin - Jouluaatto on yksi vuoden tärkeimmistä päivistä mulle, jolloin myös haluan panostaa pukeutumiseen. Oonkin melkein vuosittain ostanut uusia jouluneuleita, että saisin jouluaattona koota kivan asuyhdistelmän. Myös tämän vuoden jouluaattoon mulla on jo asusuunnitelma.

15. Parhain joululaulu - Mulla on ollut jo monta vuotta, Suvi Teräsniskan - Hei mummo  


Tämä olikin hauska toteuttaa, sillä samalla saitte kuulla aika monta perinnejuttuja mun joulun vietosta! Löytyykö teistä samoja piirteitä näin joulun alla? Enää 11 yötä jouluun 


2 kommenttia

  1. Meillä on monta samaa jouluperinnettä! :) En malta odottaa että pääsen katsomaan Joulupukin kuumaa linjaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) Mä myös odotan innolla, että pääsen katsomaan sitä! <3

      Poista