Luukku 3: Jouluinen Rocky RoadTämän päivän joulukalenterin luukun aiheena on jouluinen rocky road. Halusin tähän kalenteriin mukaan myös muutamia reseptejä ja tänään testasin jouluista rocky roadia. Oon joskus aiemmin kerran tehnyt rocky roadin, mutta tämä resepti oli mun mielestä niin ihanan jouluinen että oli pakko testata <3 Tämä on helppo tehdä, mutta isoa annosta ei kannata tehdä kerralla, sillä voin sanoa että pienikin määrä vie jo makeanhimon.

Pieneen vuokaan tarvitset:
- 250 g valkosuklaata
- 150 g tummaa suklaata
- pipareita
- karkkitankoja
- omar karkkeja

Täytteitä voi vaihdella oman mielen mukaan. Joulun aikaan täytteeksi sopivat esim. mantelit tai dumle-karkit. Mun mielestä tästä yhdistelmästä tuli kuitenkin ihan huippuhyvä!


Ensimmäisenä sulatetaan valkosuklaa mikrossa. Sulattamisessa täytyy olla erityisen tarkka, koska valkosuklaa palaa pohjaan tosi herkästi. Suklaata kannattaa sekoittaa useaan otteeseen sulattamisen aikana. Sulattamisen jälkeen pilkotaan kaikki ainekset pieneksi. Sen jälkeen laitetaan ensimmäinen kerros valkosuklaata, jonka jälkeen siihen päälle aineksia. Niiden jälkeen taas kerros valkosuklaata ja vielä lopuksi kerros aineksia päälle.


Tämän jälkeen sulatetaan vielä tumma suklaa. Myös sen sulattamisessa kannattaa olla tarkkana. Kun suklaa on sulanut, laita sitä päälle haluamallasi tavalla. Itse tein tuollaisia aika ohuita raitoja vähän kaikkialle. Kun tämä on tehty, vuoka laitetaan jääkaappiin 3 tunniksi jäähtymään tai vaihtoehtoisesti pakastimeen noin puoleksi tunniksi.Jäähtymisen jälkeen leikkaa rocky road paloiksi ja nauti! Ja vinkkinä, tätä voi hyödyntää vaikka lahjaideana, jos vielä ideat puuttuvat :) Enää 21 yötä jouluun 

2 kommenttia

  1. Mä olin unohtanut Rocky roadit ihan täysin!! Joten kiitos muistutuksesta, täytyykin tehdä näitä taas pian :) Ihanan näköistä toi sun versio<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olin hetkellisesti, kunnes jotenkin törmäsin tähän reseptiin! :D Kiitos sulle <3

      Poista