Luukku 9: Christmas TagToteutin viime vuonna tällaisen samantapaisen Christmas Tag postauksen. Halusin tänä vuonna toteuttaa tämän myöskin, sillä tämä oli mun mielestä kiva idea. Vaihdoin kuitenkin kysymyksiä, mutta muutama sama kysymys taitaa olla kuin viime vuonna. Jos kiinnostaa, niin viime vuoden tämän postauksen voi käydä lukemassa täältä. Kuviksi otin tähän muutamalta viime vuodelta jouluisia ja talvisia kuvia, mistä osa on saattanut näkyä täällä blogin puolella. 


Milloin alat innostumaan joulusta?
Täytyy sanoa, että oon niitä ihmisiä jotka innostuvat joulusta todella aikaisin. Viimeistään lokakuussa alan miettimään kaikkia joulujuttuja, vaikken niitä vielä toteuttaisikaan. Marraskuun vaihtuessa täytyy aloittaa pakosti jouluiset tavat kuten piparien leipominen ja joululeffojen katseleminen. 

Miten pääset joulutunnelmaan?
Mulle joulutunnelmaa tuovat erityisesti jouluiset juomat kuten glögi ja kaakao, kynttilät, erilaiset valot ja tietysti joulukoristeet. Myös kaikki joulutapahtumat tuovat kunnon joulutunnelman.

Kenelle on vaikein hankkia lahjaa?
Musta tuntuu, että vähän kaikille. En ole mikään parhain lahjojen keksijä ja yleensä saan ideat vasta kaupassa. Kuitenkin joskus tulee kunnon älynväläys ja joillekin saatan keksiä jo montaa kuukautta ennen joulua lahjat.

Mitä odotat eniten joulussa?
Tiestysti sitä yhdessäoloa perheen kanssa, jouluherkkuja, joulusaunaa ja ehkä myös vähän niitä lahjoja. Ainakin sitä, että mitä muut tykkäävät mun antamista lahjoista.


Missä ja miten vietät joulusi?
Monena vuotena ollaan vietetty joulu mökillä ja niin tehdään myös tänä vuonna. Siellä on jotenkin niin rauhallista ja eniten siellä tykkään ulkosaunasta, mikä on parhain tapa joulusaunalle.

Milloin avaat joululahjasi?
Oon jokaisena edellisenä vuotena avannut joululahjat aina illalla, mutta tänä vuonna voisin aukaista ensimmäisen paketin jo heti aamusta. Saisi jouluun jonkin uuden perinteen.

Miten jouluaaton ja joulupäivän vietto eroavat toisistaan?
Joulupäivänä ei tule katseltua niin paljon lastenohjelmia ja muutenkin tulee otettua hieman rennommin. Jouluruokaa tietysti syödään myös joulupäivänä, mutta muuten yleensä otan vähän rauhallisemmin enkä hössötä niin paljoa kuin jouluaattona :D

Laittaudutko aattona vai pysytteletkö pyjamassa?
Aamun tykkään viettää pyjamassa, koska tällöin on joulupuuron syönti ja sohvalla makoilua katsellen lastenohjelmia. Joulusaunan jälkeen aina laittaudun ja myöskin mietin tarkkaan valmiiksi minkälaisen asun laitan aattona.


Suosikkipuuhasi joululomalla?
Ehdottomasti rentoutuminen, netflix ja varsinkin kaikki jouluiset leffat, joulumusiikin kuuntelu, herkuttelu ja ulkona oleminen. Pakkassäällä tykkään tehdä pitkiä kävelylenkkejä ja vain nauttia hyvästä ilmasta.

Oletko viettänyt joulua muualla kuin kotimaassasi?
En ole, joulu on tullut aina vietettyä kotona tai mökillä, ellei sitä sitten lasketa että pari vuotta sitten lähdin Tapaninpäivänä Saksaan :D

Mikä on lempi joululahjasi?
En osaa kyllä valita mitään lempparia, sillä en edes oikein muista mitä kaikkea oon minäkin vuonna saanut lahjaksi. Tietysti ne jutut ovat aina kivoja, mitä on myös toivonut. 

Oletko koskaan leiponut piparitaikinaa itse?
Ihan itse en ole leiponut, mutta apuna leipomisessa olen kyllä ollut, siitä vain taitaa olla jo aika paljon aikaa.


Oikea vai feikki joulukuusi?
Oon aina ollut oikean joulukuusen puolella, mutta nyt mun mielipide on alkanut vähän kääntymään. Sain ostettua tänne omaan kämppään tuon feikki joulukuusen ja tykkään siitä paljon. Molemmissa on kuitenkin puolensa ja tänäkin vuonna mökille tulee oikea joulukuusi, joten en osaa valita kumpi on se parempi. 

Miltä joulukuusesi näyttää?
Tällä hetkellä se näyttää valkoiselta, missä on hopeaa nauhaa ja punaisia joulupalloja. Lisäksi siinä on pattereilla toimivat normaalia pienemmät joulukuusen kynttilät. Tykkään <3

Mitkä värit tekevät joulusi?
Mun joulun tekevät valkoinen, punainen ja vihreä eli aivan perinteiset joulun värit.

Enää 15 yötä jouluun 

Ei kommentteja