Miten joulun to do list onnistui?


Kuinka moni muistaa, kun joulukalenterin ensimmäisessä luukussa listasin juttuja, mitä haluaisin tehdä joulukuun aikana. Nyt voidaan katsoa, miten onnistuin näissä jutuissa!


♥ Käy Tampereen joulutorilla
Kävin Sonjan kanssa kiertämässä yks päivä joulutorin ja lisäksi Tallipihan joulun. Molemmat on kyllä ihanan näköisiä joulun aikaan.

♥ Maista jotakin uutta konvehtimakua
Ylhäällä oleva kuva kertoo millaisia konvehteja maistoin tänä vuonna. Löysin Pandan valkosuklaa juhlapöydän konvehteja ja nämä olivat aivan ihanan makuisia. Ainut huono puoli tässä oli se, että rasiassa oli vain kolmea eri makua.

♥ Tee piparkakkutalo
Piparkakkutalon tekeminen jäi tänäkin vuonna, koska yksinkertaisesti mulla ei vain ollut aikaa. Toivottavasti ensi vuonna saisin tämän tehtyä. 

♥ Keksi uusi jouluperinne
Mulla oli jo marraskuussa mielessä tähän yksi idea, nimittäin ensimmäisen lahjan avaaminen heti aamusta. Tämän sitten myös toteutin tänä vuonna ja uskon että tästä jäi perinne myös seuraaville vuosille. 


♥ Opettele syömään riisipuuroa
Niinkun jo sanoin en tykkää ollenkaan riisipuurosta. Jouluaattona rohkenin maistamaan sitä ja ensi vuonna yritän maistaa vähän enemmän.

♥ Askartele joulukortit itse ja jaa niistä ideoita blogiin
Joulukortteja tuli askarreltua noin 10 kappaletta ja niistä muodostui myös yksi joulukalenterin luukuista, eli tämän kohdan kyllä tein.

♥ Koristele lahjapaketit kauniisti
Tänä vuonna keksin hieman kultaisen sävyisen paketoinnin, joka onnistui mun mielestä tosi hyvin. Sain tänä vuonna idean myös jo ensi joulua ajatellen, vaikka oon ehkä hieman ajoissa :D

♥ Tee kämppään kunnon joulusiivous ja koristele se jouluiseksi
Mun kämpän siivosin kunnolla yhdessä äitin ja iskän kanssa. Samalla laitoin loput joulukoristeet ja mun asunnosta tuli kyllä niin ihanan jouluinen <3


♥ Käy hautausmaalla sytyttämässä kynttilöitä, ainakin jouluaattona
Hautausmaalla kävin muutaman kerran, joista yksi kerta oli juurikin jouluaattona. Siellä on vaan niin hyvä rauhoittua ja katsoa kynttilämerta.

♥ Leivo pipareita ja koristele ne kauniisti
Pipareita tuli leivottua kaksi kertaa, joista toinen kerta oli itsenäisyyspäivänä. Silloin koristeltiin Sonjan kanssa monet piparit ja mun mielestä niistä tuli kauniin näköisiä. Pipareissa tärkeintä on juurikin ulkonäkö.

♥ Vietä mahdollisimman paljon aikaa glögimukin ja kaakaomukin ääressä
Joulukuun aikana tuli vietettyä monta iltaa lämpöiset juomat kädessä. Parhainta se on silloin, kun on kylmä ja kun on hyvä tunnelma pelkkien kynttilävalojen kanssa.

♥ Katso erilaisia joululeffoja, myös lasten leffoja
Joululeffoja tuli katseltua jonkin verran, mutta ei mun mielestä riittävästi. Oikeastaan vasta jouluviikolla aloin katselemaan leffoja kunnolla, mutta kuitenkin löysin muutaman uuden suosikin tänäkin vuonna.


♥ Hanki jouluvaatteita, ainakin joku jouluinen pyjama olisi kiva
Jouluvaatteita ei ihmeemmin tullut hankittua, paitsi jouluneule ja jouluinen oloasu. Oli kuitenkin kiva, kun sain muutamia vaatejuttuja myös joululahjaksi.

♥ Kauneimmat joululaulut tilaisuus kirkossa
Käytiin mummun ja Sonjan kanssa tällaisessa laulutilaisuudessa tänäkin vuonna. Tästäkin on tullut kiva perinne, sillä joululaulut kuuluvat suurena osana joulun odotukseen.

♥ Vietä itsenäisyyspäivää perinteiden mukaan mm. linnanjuhlien katsomisella
Itsenäisyyspäivä meni kivasti Sonjan ja mummun kanssa touhuten mm. pipareiden leipomista, linnanjuhlia ja herkuttelua <3

♥ Polta kynttilöitä ennätyksellinen määrä
Kynttilöitä on tullut poltettua ihan kiitettävästi, mutta en tiiä voiko niitä koskaan polttaa kuitenkaan liikaa. Eli enemmänkin ehkä olisi voinut, mutta onneksi niitä voi polttaa vielä valoisaan aikaan asti.


♥ Pysähdy kahvilaan nauttimaan jotakin jouluun liittyvää ystävän kanssa
Tämä kohta ei valitettavasti toteutunut, sillä itse asiassa unohdin aivan täysin koko ajatuksen. Tämä asia täytyy korjata ja järjestää tällainen tapaaminen vaikka parhaan ystävän kanssa Tammikuussa.

♥ Muista myös rentoutua kaiken jouluhössötyksen keskellä
Rentouduin, mutta en ehkä kuitenkaan niin paljoa kuin olisi tarvinnut. Mulla oli paljon stressiä, mutta kuitenkin selvisin joulukuusta ja niistä kaikista koulujutuista mitä lähiaikoina on ollut.

Tänään ajattelin jättää tämän vuoden joulun taakse ja keskittyä tulevaan uuteen vuoteen. Huomenna onkin viimeinen päivä tätä vuotta, käsittämätöntä miten nopeasti aika menee. Mun joulu oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja innolla jään odottamaan millainen ensi vuoden joulu on. Tällä hetkellä haluan kuitenkin keskittyä vuoden vaihtumiseen ja sen juhlimiseen. Kuinka moni teistä aikoo juhlia uutta vuotta? Mulla on suunnitteilla ainakin ilotulitukset ja tähtisadetikkujen polttaminen, mutta niistä sitten myöhemmin lisää :-)

1 kommentti

  1. Hyvin näytti onnistuvan sun to do -lista! :) Voi hitsi mistä löysit tuollaisen konvehtirasian missä on vaan valkoista suklaata!! Valkoinen suklaa on niin hyvää, toi ois just mulle tarkoitettu konvehtirasia :D

    VastaaPoista