Pitkät/lyhyet hiukset eri tilanteissa
ASUKUVAT - Hiusten pituus vaikuttaa yllättävän paljon kuviin. Pitkillä hiuksilla sai ihania kuvia takaapäin. Lyhyet hiukset uppoutuvat kuvan sisään, varsinkin jos on paljon ulkovaatetta päällä. Lyhyillä hiuksilla kuitenkin saa kesällä varmasti paljon kivempia kuvia kuin pitkillä, ainakin uskon niin. Kaiken lisäksi pitkät hiukset välillä jopa peittivät osan asusta, mutta nyt lyhyet hiukset eivät tee sitä.

KAMPAUKSET - Kampauksien tekeminen on lyhyillä hiuksilla paljon hankalampaa. Erityisesti hienojen juhlakampauksien tekeminen on haastavaa ja muutama päivä sitten mietinkin, miten nämä hiukset saisi kivasti kevään valmistujaisjuhliin. Kiharoiden tekeminen näin lyhyisiin hiuksiin ei onnistu, sillä hiukset eivät näyttäisi ollenkaan kivoilta. Pitkissä hiuksissa kampauksilla on mielestäni paremmat puolet. Oon kuitenkin keksinyt näillä lyhyillä hiuksilla muutaman nopean arkisen lemppari kampauksen, joten kyllä niitä saa tehtyä myös lyhyille hiuksille.


HIUSTEN LAITTO AAMULLA - Pitkillä hiuksilla kiireisinä aamuina hiukset pystyi heittämään vain nopeasti korkealle ponnarille. Nämä lyhyet hiukset täytyy kuitenkin suoristaa melkein joka aamu, joten tuntuu että aamuisin hiuksiin menee paljon enemmän aikaa. Toisaalta tämä ei ole mua haitannut ja töihin en kyllä ole jaksanut edes suoristaa joka päivä. Onneksi on olemassa myös kuivashampoo. Lyhyitä hiuksia ei saa samalla tavalla korkealle ponnarille, joka oli mulle silloin helppo hätäkeino, jos hiukset olivat likaiset.

PESEMINEN - Hiusten peseminen on paljon nopeampaa ja shampoota kuluu vähemmän. Hoitoainetta ei tarvitse käyttää läheskään niin usein kuin pitkien hiuksien kanssa. Hiukset eivät mene takkuun ja käytän suihkutettavaa hoitoainetta vain harvoin. Pitkien hiusten kanssa tämä oli aivan päinvastoin. Pesun jälkeen hiukset kuivuvat nopeasti kun taas pitkiä hiuksia sai kuivata useaan kertaan. Olen alkanut käymään useammin aamulla suihkussa, koska hiukset ovat helppo laittaa sen jälkeen.


RAHAN KÄYTTÖ - Vielä en ole käynyt parturissa näiden leikkaamisen jälkeen, mutta tarkoituksena olisi mennä lähikuukausien aikana värjäämään raitoja. Oon viimeksi värjännyt raitoja alkusyksystä ja ajatuksena olisi vähän uudistaa hiuksia näin kevään tullessa. Tähän liittyy myös rahan käyttö, sillä pitkien hiusten aikaan parturiin meni aivan älyttömästi rahaa. Pelkkien raitojen värjääminen mun vanhoihin hiuksiin maksoi yli 150€, joten eiköhän nyt rahaa kulu vähemmän.

MUUT - Muita huomioita on ainakin ollut irtohiukset. Kun mulla vielä oli pitkät hiukset, hiuksia löytyi koko ajan ympäri kämppää. Nykyäänkin niitä löytyy aina jonkun verran, mutta huomattavasti vähemmän. Nyt oon siis päässyt vähän vähemmällä siivoamisella, kun ei tarvitse imuroida hiuksia pois ihan koko ajan. Oon myös huomannut, että hiuksia ei tartu vaatteisiin läheskään niin paljon kuin pitkien hiusten aikana.


Tässä muutamia juttuja, mihin oon kiinnittänyt huomiota hiusten leikkaamisen jälkeen. Edelleenkään mua ei kaduta hiusten leikkaaminen, vaikka välillä tuleekin hetkiä kun mietin miksei mulla ole enää pitkiä hiuksia. Tällaiset hetket menevät kuitenkin nopeasti ohi ja löydän ratkaisun esimerkiksi siihen miten nyt laitan hiukset. Kuvituksena valitsin tähän vielä parempia kuvia mun abiristeilyn asusta. Päälle pääsi silloin mekko, jonka tilasin bubbleroomilta ja tuo pikkulaukku on sama, minkä hankin jo vanhojentansseja varten. Aurinkoista viikonloppua! 😍

4 kommenttia

 1. Hei jee, toteutit tän tosi kivasti! :)

  VastaaPoista
 2. Nää lyhyet hiukset sopii sulle tosi hyvin! <3 Ja siis musta tuntuu että mun pitkät hiukset on aina tosi huonosti asukuvissa! Etenkin tuuli pilaa aina pitkät hiukset ja latvat näyttää heti takkuisilta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Jep, mulla on aivan samat kokemukset noista pitkien hiusten kanssa. Toisaalta pitkissä hiuksissa on myös omat hyvät puolet :D

   Poista