Ajatuksia ripsienpidennyksistäEräs lukija heitti mulle muutama kuukausi sitten postausidean. Ideana oli kertoa hieman mun ripsienpidennyksistä, joten nyt kirjoitan teille muutamia ajatuksia mitä mulle on noussut mieleen. Ensimmäiset ripsienpidennykset hankin 2016 keväällä, ehkä hieman Sonjan innoittamana. Sonja oli kertonut ripsienpidennyksistä paljon hyvää, joten päätin kokeilla miten ne sopisivat itselleni. Ensimmäiset pidennykset otin hieman ennen vanhojentansseja Tampereen Femissä, joka sijaitsee Pyynikintorilla. Tällöin olin tyytyväinen pidennyksiin ja ne pysyivät yllättävän hyvin. Huollossa kävin noin kolmen viikon välein. Pidin kyseisiä pidennyksiä kesäkuun alkuun asti.


Ripsienpidennyksiä ei suositella pidettävän pitkää aikaa kerrallaan. Huonona puolena näissä on se, että omat ripset kärsivät. Sitä ei huomaa silloin kun on ajanjakso, jolloin käyttää pidennyksiä. Sen jälkeen, kun päättää että ei haluakaan enää pitää ripsienpidennyksiä, huomaa eron. Ripset olivat kärsineet oikeasti todella paljon ja omia ripsiä oli lähtenyt kokonaan pois jonkin verran. En kuitenkaan lannistunut tästä, sillä ripset kyllä vahvistuivat takaisin samanlaisiksi kuin ne olivat aiemmin olleet. Ensimmäinen käyttökokemus oli siis varsin hyvä. 


Mitä hyviä puolia ripsienpidennyksissä sitten on? Nämä helpottavat arkea aivan älyttömän paljon. Aamuisin ei tarvitse laittaa herätyskelloa soittamaan ajoissa, jotta kerkiäisi meikkaamaan. Tietysti meikkaan aamuisin jonkun verran, mutta se helpottaa jo huomattavasti kun ei tarvitse laittaa ripsiväriä. Lisäksi nämä ripsienpidennykset näyttävät hyvältä ja erottuvat esimerkiksi kuvissa paremmin. Nämä mun ovat 13mm pituiset ja C kaarella. Itse en kovin paljoa näistä ymmärrä, mutta onneksi ripsipaikoissa on ollut asiantuntevia kosmetologeja. He kyllä auttavat löytämään itselle sopivat pidennykset. Olen tykännyt myös, kun tarpeen mukaan esimerkiksi pituutta pystyy muuttamaan huollossa. 


Ripsien ylläpitäminen on suhteellisen arvokasta. Itse pidennykset maksavat usein lähemmäs 100€, jonka lisäksi huollot ovat 40-50€. Tietysti hinnat riippuvat ihan paikasta, joten suuriakin hintaeroja voi olla. Mun huollot ovat aina maksaneet noin 40€. Niinkuin jo mainitsin, riippuu aivan ripsien pysyvyydestä kuinka usein huollossa täytyy käydä. Joskus huoltoväli voi olla kaksi viikkoa ja joskus jopa yli kolmen viikkoa. En kuitenkaan suosittele runsasta saunomista, sillä oon huomannut että se pudottaa ripsiä erittäin paljon. Huollon jälkeen ei suositella käytävän suihkussa päivään, jotta ripset eivät kastu. Myös tämä vaikuttaa pitävyyteen. Olen huomannut, että jos olen kovin stressaantunut ripsiä lähtee paljon. Tämä johtuu siitä, että koskettelen ripsiä tällöin usein. Niiden tulisi siis antaa vain olla, jotta pysyvyys olisi parempi. 


Loppusyksystä ajattelin, että nyt olisi taas kiva saada pidennykset helpottamaan arkea. Varasin ajan samasta paikasta, missä olin ottanut ensimmäiset pidennykset. Siellä laitetut ripsienpidennykset eivät kuitenkaan pysyneet lainkaan. Alle viikko ja ripset olivat melkein kaikki lähteneet. Pääsin uuteen huoltoon, mutta kyseiset ripset eivät silloinkaan pysyneet. Kysyin, voisinko saada korvausta mutta en saanut mitään koska olin käynyt ilmaisessa huollossa. Silloin päätin, että en mene enää samaan paikkaan uudelleen. Nykyiset ripsienpidennykset olen ottanut BB Lashesilla, josta oon tykännyt paljon. Työntekijät ovat ystävällisiä ja ripset pysyvät hyvin. Tällä hetkellä en siis voi olla kuin erittäin tyytyväinen. 

Neule - H&M
Farkut - Ginatricot
Takki - New Yorker

Meillä on ollut tänään paljon ohjelmaa, mutta on ollut kuitenkin kiva ensimmäinen päivä. Käytiin ottamassa myös ensimmäiset asukuvat, sillä olihan tuo auringonpaiste pakko ikuistaa. Onko teillä kokemuksia ripsienpidennyksistä? Entä mitä olette pitäneet niistä?

4 kommenttia

 1. Tosi kiva ja hyödyllinen postaus! Haluaisin itsekin kokeilla joskus ripsienpidennyksiä, mutta silmälasien kanssa ei kyllä kovin pitkiä voi ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Yleensä silmälasit eivät haittaa, liikkeissä kyllä osataan laittaa juuri sulle sopivat ripset!

   Poista
 2. Houkuttelis ottaa tosi paljon ripset mutta pelottaa just että miten ne pysyy itsellä! Mä hankaan silmiä ja tykkään saunoa ja varmasti viimeistään meikkejä pois pestessä viimeisetkin putoisi pois! :D
  Ripset on kyllä kauniit, eli ehkä mä joskus ainakin kokeilen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sauna ja juuri silmien hankaaminen vaikuttaa todella paljon pysyvyyteen. Oon huomannut, että ripsienpidennysten myötä mun saunominen on jäänyt vähäisemmälle. Näissä on kuitenkin niin paljon plussaa, että kannattaa ehdottomasti kokeilla joskus :)

   Poista