Levin matkapäiväkirja

Moikka! Mulla alkoi tällä viikolla työt ja tänään alkoi heti kolmen päivän vapaat. Lisäksi Tappara hävisi tänään, joten huomenna suuntaan Kuopioon ja toivon että Tappara katkaisee tämän sarjan. Lupasin tulla tällä viikolla kertomaan hieman enemmän meidän Levin reissusta matkapäiväkirjan kautta. Kirjoittelin reissussa joka ilta kyseisen päivän tapahtumia ja nyt jaan tämän päiväkirjan teille. Toteutin viime vuonna vähän samantapaisen postauksen meidän kesälomareissusta ja tykkäsin itse tosi paljon tästä ideasta. Varoitan, että tästä tulee suunnilleen kilometrin pituinen ja kuvia on paljon, mutta toivottavasti tykkäätte silti! 

LAUANTAI
Lähdettiin matkaan kotoa viiden jälkeen, edessä pitkä 10 tunnin ajomatka. Matkalla pysähdyttiin muutaman kerran kahvilla ja pidettiin vähän pidempi ruokatauko. Alkumatka sujui mun mielestä nopeasti, mutta loppumatka tuntui älyttömän pitkältä. Ehkä siksi, että en oikein jaksanut tehdä enää mitään sillä olin koko alkumatkan tehnyt vähän kaikkea. Perillä Levillä käytiin vielä ruokakaupassa, ennen kuin suunnattiin mökkiin. Kuuden aikaan löydettiin perille mökille ja tuotiin kaikki tavarat sisälle. Loppuilta menikin ihan chillaillessa ja saunassa käydessä. Pitkän ajomatkan jälkeen uni maittoi nopeasti.

SUNNUNTAI
Heti heräämisen jälkeen tein aamutoimet ja luin hetken esivalintakokeeseen, kunnes lähdettiin kymmenen aikaan hiihtämään. Hiihdettiin Lapinkylään, jossa saatiin ihastella poroja ja tietysti juotiin munkkikahvit. Reissussa menikin päälle kaksi tuntia ja kun päästiin takaisin mökille luin esivalintakokeen osuuden tältä päivältä loppuun. Syötiin ja levättiin hetken aikaa, kunnes lähdettiin neljän aikaan Sonjan kanssa kävellen Levin keskustaan. Täältä mökiltä sinne oli noin 3 kilometriä, joka oli ihan sopivan pituinen kävelylenkki. Kierrettiin melkein kaikki keskustan kaupat ja muutama ostos tarttui myös mukaan. Kauppojen kiertämisen jälkeen mentiin Sonjan kanssa kaksin keilaamaan. En ollutkaan taas pitkään aikaan keilannut ja Sonja voitti mut ihan reilusti. Voitto ei kuitenkaan ollut tärkeintä vaan se, että meillä oli kivaa. Keilauksen jälkeen iskä tuli hakemaan meidät keskustasta, tehtiin iltapala, kirjoittelin postauksen ja menin nukkumaan.MAANANTAI
Herättiin kahdeksan aikaan ja tehtiin aamutoimet, jonka jälkeen chillailtiin hetki ennen rinteeseen lähtöä. Laskettelemaan lähdettiin heti 10 aikaan, kun rinteet aukesivat. Sää oli aika huono, sillä vähän väliä tuli lumisadekuuroja ja kävi erittäin kylmä tuuli. Jaksettiin kuitenkin lasketella viisi tuntia. Laskettelun lomassa käytiin testaamassa keskustassa oleva pannukakkutalo, jota todellakin suosittelen jos täällä päin sattuu olemaan. Syömisen jälkeen ei ainakaan jäänyt makeanhimo. Takaisin mökille tultiin kolmen aikaan, syötiin ruoka, jonka jälkeen otin pienet päiväunet. Unien jälkeen kello läheni jo kuutta ja päätettiin lähteä pienelle ilta-ajelulle Levin huipulle. Aurinko oli juuri laskemassa ja näköalat olivat kyllä aivan älyttömän upeat. Takaisin mökille päästyä lämmitettiin sauna ja mentiin unten maille.


TIISTAI
Heräsin automaattisesti seitsemältä, enkä saanut enää unta. Lähdettiin heti aamusta yhdeksän aikaan hiihtämään järven jäälle. Sää oli mitä parhain, sillä aurinko paistoi koko päivän. Kuitenkin mua harmitti, koska en saanut yhtäkään onnistunutta polaroid kuvaa. Lopulta hiihdettiin joku vähän päälle tunti, jonka jälkeen tultiin mökille syömään ruoka. Ei keretty kauaa levätä, kunnes lähdettiin jo Sonjan kanssa laskettelemaan rinteisiin. Olihan sää niin hyvä, että teki ehdottomasti mieli mennä laskemaan. Saatiin kivoja kuvia ja pääsin vihdoin vierailemaan joulutarinan mökillä, missä oon aina halunnut käydä. Käytiin tietenkin myös munkeilla ja kaakaoilla, laskettelun välissä. Lasketeltiin alkuiltaan asti ja viiden jälkeen lähdettiin takaisin mökille. Loppuilta meni esivalintakokeeseen lukiessa, saunoessa ja netflixiä katsellessa.

KESKIVIIKKO
Heräilin jo puoli seitsemältä, mutta loikoilin sängyssä aika pitkään sillä edessä oli pitkä päivä. Ennen laskettelemaan lähtöä luin taas muutaman sivun eteenpäin esivalintakoemateriaaleja. Rinteessä oltiin heti niiden auettua kymmenen aikaan, mutta sää oli erittäin huono. Lunta satoi ja kävi aivan älyttömän kylmä tuuli. Lasketeltiin neljä tuntia, mutta oli pakko käydä useampaan kertaan lämmittelemässä. Kun päästiin takaisin mökille tehtiin ruokaa ja lähdettiin pienelle ajelulle. Tarkoituksena oli mennä käymään Tonttulassa, mutta se ei ollutkaan enää auki. Lopulta päädyttiin ihailemaan huipulla olevia igluja. Vielä joskus mä aion yöpyä siellä. Takaisin mökille päästyä chillailtiin, kunnes alkoi ensimmäinen Tapparan playoff peli. Vaikka täällä kaukana kannustettiin, usko on jälleen tänä keväänä kova tripla mestaruuteen. Onneksi voitto lopulta tuli tästä ensimmäisestä koitoksesta. Pelin jälkeen alettiin laittautumaan, sillä tiedossa oli Irinan keikka. Hulluun Poroon lähdettiin kymmenen aikaan ja varsinainen keikka alkoi kahdentoista aikaan. Keikka oli tosi hyvä, vaikka en sen erityisemmin Irinan fani olekaan. Takaisin mökillä oltiin kahden aikaan, jolloin kyllä maittoi heti uni.

TORSTAI
Nukuin pidempään, sillä nukkumaanmeno meni myöhään illalla. Tuttuun tapaan tein koulujutut aamulla pois päiväjärjestyksestä. Muutenkin meillä oli rauhallinen aamu, koska lähdettiin vasta puoli kahden aikaan pois mökiltä. Suuntana meillä oli huskysafari. Varasin sen meille jo muutama viikko aikaisemmin, että meillä varmasti olisi mahdollisuus safariin. Ollaan Sonjan kanssa unelmoitu huskyajelusta niin kauan kuin muistan. Ajelun jälkeen käytiin kaupassa ja kello alkoi lähenemään jo viittä. Päätettiin kuitenkin lähteä vielä pienelle hiihtolenkille, jonka jälkeen käytiin saunassa ja paistettiin takassa makkarat. Loppuilta menikin lepäillessä ja menin myöskin aikaisin nukkumaan kovan väsymyksen takia.


PERJANTAI
Heti herätyksen ja aamutoimien jälkeen lähdettiin kohti viimeistä hiihtolenkkiä. Meidän kohteena oli Luvattumaa. Halusin oikeastaan käydä siellä myös Ice Galleryn ja niiden hienojen jääveistosten takia. Hiihdettiin sinnepäin tunti ja oltiin perillä heti 10, kun paikka aukesi. Käytiin ensiksi katselemassa jääveistokset läpi, jotka olivat kaikki aivan upeita. Tietenkin jokaisen hiihtolenkin tapaan syötiin munkit ja juotiin kaakaota, ennen kuin jatkettiin matkaa takaisin. Innostuin vielä lopuksi hiihtämään yksin 4 kilometrin lisälenkin, sillä aurinko paistoi niin ihanan kirkkaasti ja lämmittävästi. Mökille päästyä syötiin pientä välipalaa, jonka jälkeen lähdettiin ajamaan autolla Tonttulaan. Koko paikka oli mulle ehkä hieman pettymys, sillä siellä ei ollut mitään ihmeellistä nähtävää. Viivyttiin siellä jonkin aikaa, kunnes lähdettiin mökille laittamaan kunnon ruokaa. Ruoan jälkeen olin kovin väsynyt ja mun piti ottaa pienet päiväunet. Otettiin viimeinen ilta ihan rauhallisesti, mutta päätettiin Sonjan kanssa lähteä vielä kävellen keskustaan hakemaan pitsat viimeisen illan kunniaksi. Herkuteltiin samalla kun katsottiin Tapparan peli, jonka Tappara kuitenkin hävisi. Loppuillasta pakkasin tavarat valmiiksi ja nautin lämpimistä löylyistä saunassa.

LAUANTAI
Matka alkoi kohti kotia seitsemän aikaan. En olisi tietenkään millään halunnut lähteä Leviltä, sillä kerkesin viikon aikana ihastumaan paikkaan täysin. Meitä suosi erittäin hyvät säät, lukuunottamatta muutamaa päivää. Varmasti tulen vielä joskus menemään uudelleen Leville, varsinkin talviaikaan. Matkalla tehtiin ensimmäinen pysähdys Rovaniemellä Joulupukin kylässä, mutta siellä ei ollutkaan vielä oikein mikään paikka auki. Odoteltiin kymmeneen asti, että saatiin pitää kahvitauko, kunnes matka taas jatkui. Ajokeli oli erittäin huono ja voin sanoa, että matkan aikana tuli käytyä melkein kaikki mahdolliset säät läpi. Pidettiin muutama muukin pysähdys ja ruokatauko Ylivieskan Kärkkäisellä. Ajomatka kesti lopulta melkein 15 tuntia, joka tultiin muutaman mutkan kautta mutta ei niistä sen enempää :D Oltiin kuitenkin jo kymmenen aikaan illalla kotona, jolloin sain mennä suoraan nukkumaan.

Voin todeta, että vaikka reissu oli omalta osaltaan rankka, nautin jokaisesta hetkestä, sain rentoutua ja koin paljon uusia elämyksiä <3

3 kommenttia

 1. Ihania kuvia!<3 Ihan huippureissu ollut teillä tän postauksen perusteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Reissu kyllä oli todella huippu ja ainakin sain rentoutua tarpeeksi :)

   Poista
 2. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista