Millainen bloggaaja olen?

Monissa blogeissa on pyörinyt tämä haaste, jossa on 20 kysymystä bloggaamisesta. Mullakin on ollut tämä luonnoksissa jo jonkin aikaa ja nyt sain tämän kirjoitettua valmiiksi. Oon puhunut täällä aika vähän mun bloggaamisesta, joten tämän haasteen kautta pääsette tutustumaan siihenkin paremmin. Samalla näette ensimmäiset kunnon keväiset asukuvat, oon niin lovena tuohon Niken uuteen takkiin <3


1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?
- Ennen tämän blogin perustamista olin lukenut toisten blogeja jo kauan. Oikeastaan ennen tätä blogia mietin blogin perustamista lähes vuoden. Suurimpana inspiraationa oli kuitenkin toisten blogit ja kirjoittamisen halu sekä elämän tapahtumien ikuistaminen jonnekin.

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?
- Melkein 2,5 vuotta, aika menee aivan älyttömän nopeasti. Tämän vuoden lopulla juhlitaan siis blogin 3-vuotissynttäreitä!

3. Kuvaile blogiasi. Mikä on sen pääasiallinen aihe yms.
- Mun blogin voi luokitella lifestyle blogiksi, sillä blogi kertoo aikalailla mun koko elämästä. Tykkään päivitellä ihan vain kuulumisia, jakaa asukuvia sekä reseptejä. Sisältö on siis loppujen lopuksi aika laaja.

4. Kuinka usein päivität blogiasi?
- Tämä riippuu niin paljon viikosta. Tällä hetkellä pyrin päivittämään 3-4 kertaa viikossa, mutta lähiaikoina on taas ollut kiireisempää pääsykokeiden takia. Kesällä pyrin päivittämään blogia useammin, sillä tykkään toteuttaa kesäisiä postauksia erittäin paljon ja silloin on myös enemmän aikaa.

5. Kumman valitset kuvat vai tekstin?
- Kyllä mä ehdottomasti valitsen kuvat. Kuvat houkuttelevat lukemaan tekstiä ja antavat muutenkin hyvän yleisen kuvan postauksesta. Jokaisen postauksen kuviin yritän panostaa täysillä. Tämän blogin myötä oon kehittynyt aivan älyttömästi valokuvaamisessa, ainakin siskoni sanojen mukaan.


6. Mistä saat inspiraation postauksiisi?
- Useimmiten keksin ideat ihan omasta päästäni. Ideat voivat syntyä bussissa, kaupungilla tai ihan vain kotona. Myös muut bloggaajat ja sosiaalinen media inspiroi ja niistä saa hyviä ideoita. Myönnän, että välillä on hetkiä kun ei ole ollenkaan inspiraatiota mistä kirjoittaa.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?
- Tällä hetkellä mun postaukset sijoittuvat useimmiten iltaan, mutta haluaisin muuttaa tätä rytmiä. Olisi mukavaa alkaa painottamaan postaukset päivään, sillä sillon ihmiset useimmiten kerkiävät lukemaan blogeja.

8. Kuinka usein teet jotakin blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms.?
- Voin sanoa, että joka päivä tai ainakin joka toinen päivä. Ideoita syntyy melkein joka päivä ja useimmiten otan kuvia valmiiksi tulevia postauksia varten aina kun vain on aikaa. Kommentteja tulee myöskin luettua melkein joka päivä, mutta yleensä vastaan kaikkiin kerralla.

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?
- Luen muiden blogeja aina kun kerkeän. Tällä hetkellä lukeminen on jäänyt taas vähäisemmälle viime aikojen pakollisten tekemisten vuoksi. Huomenna kuitenkin mulla on pitkä bussimatka Ouluun, joten voisin lukea muiden postauksia taas kunnolla läpi. Tykkään lukea melkein kaikenlaisia blogeja, mutta enimmäkseen samantapaisia lifestyle blogeja, mitä munkin blogi on.

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?
- Ulkoasu on yksi, mihin kiinnitän aina ensimmäisenä huomion ja tykkään kun se on suhteellisen yksinkertainen. Lisäksi kuvat ja muutenkin se, miten teksti on kirjoitettu. Lukijaksi liityn, jos blogin aihepiiri on mulle mielenkiintoinen ja mun lukulistalla ei ole liikaa blogeja. Tämä meinaan vie siihen, että kaikkia blogeja ei tuolloin kerkiä lukemaan.


11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?
- Piristävät kommentit, uusiin ihmisiin tutustuminen sekä esimerkiksi muiden bloggaajien kanssa tehtävät yhteispostaukset ja se, että bloggaamisen kautta tulee valokuvattua ja ikuistettua kuvia tapahtumista paljon enemmän.

12. Entä kolme huonointa?
- Blogi vie aikaa, vaikka en tiedä voiko sitä kuitenkaan loppujen lopuksi laskea huonoksi puoleksi. Ongelmat, joita blogi tuo kuten tällä hetkellä olevan videon muokkaaminen. Oon melkein 100 kertaa menettänyt hermoni sen kanssa, mutta ehkä se vielä hetken päästä on täällä blogin puolella. Ja viimeisenä ne ilkeät kommentit, joita en onneksi kovin montaa ole joutunut kokemaan.

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?
- Kyllä, tykkään todella paljon kun postauksiini kommentoidaan. Kommenteista tulee usein niin hyvä mieli ja aina mietin, että tämä on yksi syy miksi rakastan bloggaamista!

14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagram tai Facebook-sivua?
- Ei ole, enkä ole ainakaan vielä ajatellut tätä tarpeelliseksi asiaksi. Mulla menee blogin kanssa ihan hyvin näin, vaikka tietysti sivuilla saattaisi saada enemmän näkyvyyttä.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluummin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?
- Oon sellainen ihminen, että en osaa suunnitella juttuja kauheasti aiemmin valmiiksi. Mielummin kirjoitan siis yhden postauksen kerrallaan ja julkaisen sen heti. Tietysti aina silloin tällöin tulee kirjoiteltua postauksia myös luonnoksiin, varsinkin jonkun reissun lähestyessä.


16. Bloggaatko avoimesti eli tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?
- Oikeastaan en ole edes varma, kuinka moni tästä tietää. Ainakin useimmille kavereille ja siskolleni oon puhunut tästä ihan avoimesti.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogisi kautta?
- Yhden kerran olen tehnyt yhteistyötä, mutta en voi sanoa että hyötyisin tästä taloudellisesti. Mun blogi on kuitenkin niin pieni eikä mitenkään kovin suosittu.

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana vai onko sillä tarinaa lainkaan?
- Nimellä ei ole mitään tarinaa. Muutaman tunnin mietin, mikä olisi blogilleni hyvä nimi ja päädyin oman nimeni yhdistelmään. Jouduin kuitenkin muokkaamaan sitä hieman, koska pelkällä nimellä taisi olla jo osoite olemassa.

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos niin, miten?
- Ulkoasu on yksi, jossa tuntuu olevan joka hetki jotain pientä parannettavaa. Haluan oppia koko ajan jotakin uutta bloggaamisesta ja tällä hetkellä musta tuntuu, että se on aivan mahdollista. Erityisesti haluaisin oppia tekemään videoita paremmin, jotta ne voisivat olla myös osa blogini tarinaa.

20. Kolme vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle.
- Älä lannistu, vaikka kaikki ei menisikään alusta asti putkeen. Tähän hommaan oppii ja jokainen kehittyy koko ajan lisää.
- Mieti tarkkaan millaista blogia haluat pitää ja mikä on sen sisältö. Keksi hyvä nimi, johon et ainakaan heti kyllästy.
- Panosta kuviin, sillä ne ovat olennainen osa blogin kirjoittamista. Blogin kirjoittajana myös valokuvaamisessa kehittyy.


Takki - Nike
Paita - H&M
Farkut - Ginatricot
Aurinkolasit - BikBok

4 kommenttia

  1. Toi on kyllä totta, että blogatessa kehittyy kans valokuvaamisessa! Todellakin ihana toi takki mikä sulla on näissä kuvissa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on! Kiitos paljon, se on niin ihanan keväinen <3

      Poista