Pääsiäisen kinderkakku

Mun oli tarkoitus jo viime vuonna testata tätä todella suosittua kinderkakkua. Tajusin tämän silloin kuitenkin vähän liian myöhään ja kakun leipominen jäi. Tänä vuonna suunnittelin tätä leipomista kuitenkin ajoissa ja sain kakun aikaiseksi. Voin sanoa, että tästä ei tullut mikään kaunein kakku, mutta ainakin maku oli kohdallaan. Tekemällä oppii, joten jos vaikka ensi vuonna saisin aikaiseksi hienomman kakun. Kakun tekeminen vaatii paljon aikaa, sillä jokaisen kerroksen jälkeen sitä täytyi jäähdyttää hetken aikaa jääkaapissa. Lopulta tästä tuli siis koko eilisen päivän projekti, mutta eipä mulla mitään muutakaan ihmeellistä tekemistä ollut. Resepti on otettu alunperin täältä, mutta muokkasin ohjetta hieman pienemmäksi ja mun maulle sopivaksi. 

Kakkuun tarvitset:

Pohja
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 75 g voita
- 0,5 dl kuohukermaa
- 0,5 dl maitoa kostuttamiseen

Valkosuklaamousse
- 1 dl kuohukermaa
- 100 g valkosuklaata
- 90 g tuorejuustoa
- 1 liivatelehti
- 0,5 dl kuumaa vettä

Hasselpähkinä-kaakaomousse
- 1 dl kuohukermaa
- 1 liivatelehti
- 200 g suklaalevitettä
- 1,5 rkl maitoa

Valkosuklaaganache
- 0,5 dl kuohukermaa
- 150 g valkosuklaata
- 1 rkl voita

Koristeluun erilaisia kinder suklaita, keksejä tai mitä ikinä keksitkään!


1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sulata voi, lisää se ja kerma taikinaan käännellen.
2. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia ja jäähdytä pohja kunnolla.


3. Valmista valkosuklaamousse. Laita liivate likoamaan kylmään veteen ja vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa, ole tarkkana sillä se palaa äkkiä pohjaan. Lisää sulatettu valkosuklaa ja tuorejuusto kermaan, sekoita hyvin. Lisää kylmästä vedestä puristettu liivate kuumaan veteen ja kaada se taikinaan samalla sekoittaen.
4. Painele jäähtynyttä pohjaa kasaan niin, että pohjan ja vuoan reunojen väliin ei jää rakoja. Kostuta pohja maidolla ja kaada valkosuklaamousse pohjan päälle. Jäähdytä jääkaapissa noin tunnin ajan.


5. Valmista hasselpähkinä-kaakaomousse, kun kakku on hyytynyt. Laita liivate likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon hasselpähkinä-kaakaolevite. Lämmitä maito ja sulata liivate sen joukkoon. Kaada maito-liivateseos massaan ja sekoita. Kaada massa hyytyneen valkosuklaamoussen päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.
6. Kun kakku on hyytynyt, valmista valkosuklaaganache. Kiehauta kerma ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja voi sekä sekoita.
7. Kaada kädenlämpöinen valkosuklaaganache kakun päälle ja anna suklaan valua hiljalleen reunoja pitkin. Tämän jälkeen anna kuorrutteen jäähtyä hetken aikaan ja koristele kakku haluamallasi tavalla.



Ihanaa pääsiäistä ja huhtikuun alkua kaikille! 💛

P.S Muistakaa käydä osallistumassa arvontaan, joka sulkeutuu keskiviikkona. 

4 kommenttia

  1. Voi nam miten hyvän näköistä ja kuuloista♥ Toi on varmasti kaiken vaivan arvoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo oli kyllä hyvää ja kaiken siihen käyttämäni ajan arvoinen :)

      Poista
  2. Tää näyttää niin hyvältä! <3 Tätä piti kokeilla itsekin, mutta jäi liian viime tippaan! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se kyllä olikin! Ensi vuonna sitten, ajattelin itsekin tehdä samantapaisen kakun jälleen ensi vuonna.

      Poista