Äitienpäivän keksikakku

Aurinkoista sunnuntaita ja ihanaa Äitienpäivää <3 Tämän päivän kunniaksi halusin leipoa äidille ja mummulle jotakin. Ohjeita selatessani törmäsin ihanaan keksikakkuun, josta en ollut aiemmin edes kuullut. Ajattelin, että tämä olisi täydellinen ja nopea herkku tähän päivään. Tein keksipohjat eilen illalla valmiiksi ja tänään aamulla täytteen ja koristeet. Tähän kakkuun ei mennyt lopulta yhteensä kuin noin tunnin verran aikaa! Vielä ei olla maistettu tätä, mutta ulkonäkö näyttää ainakin todella houkuttelevalta. Tämä kakku sopii ehdottomasti myös tuleviin kesän juhliin, joten ei muutakuin testaamaan. Kakun ohje on alunperin täältä, jota hieman muokkasin. 


Keksitaikina:
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 keltuainen
- 1 tl vaniljasokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/4 tl leivinjauhetta
- 1/4 tl suolaa

Vaniljakerma:
- 2 dl vispikermaa
- 50 g mascarponea
- 2-3 rkl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria

Koristeet:
- Macarons-leivoksia
- Syötäviä kukkia
- Mansikoita
- Marenkeja



1. Tee ensin keksitaikina. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää keltuainen ja vaniljasokeri, sekoita.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen vaahdon joukkoon.
4. Kun taikina on tasaista, taputtele se tasaiseksi ja kiedo kelmuun. Laita taikina jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
5. Kaulitse taikina ja tee muotilla keksipohjat. Paista 185 asteessa noin 10 minuuttia.
6. Anna keksien jäähtyä vaikka seuraavaan päivään. Valmista vaniljakerma. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää mascarpone sekä sokerit, sekoita.
7. Pursota täyte tasaisesti ja nosta toinen keksi varovasti päälle. Pursota täytettä samalla tavalla myös päällimmäisen keksin päälle.
8. Asettele koristeet haluamallasi tavalla kakun päälle ja nauti 



Ei kommentteja