Juhlavalmisteluja



Odotin viime viikon perjantaita innolla, mutta samalla niin jännittävin mielin. Tiedätte varmaan, että silloin julkaistiin yo-kirjoitusten viralliset tulokset. Eniten mua tietenkin jännitti se, että pääsenkö ollenkaan ylioppilaaksi, sillä englanti oli niin rajalla. Heti kahdeksan aikaan menin päivittämään sivuja, sillä pisterajat tuli julki. Englanti todellakin oli rajalla, mutta läpi meni! Voitte vain kuvitella, itkin oikeesti onnesta. Kaikki tuntu niin uskomattomalta ja ehkä hieman epätodelliselta, mutta niin hienolta. Tämä siis yhtenä syynä siihen, että perjantai oli pitkästä aikaa todella hyvä päivä ja nautin ihan jokaisesta hetkestä.


Juhlavalmistelut aloitettiin kuitenkin jo ajoissa. Vaikka en olisi päässyt ylioppilaaksi, oltaisiin juhlittu mun valmistumista lähihoitajaksi. Onneksi nyt voidaan juhlia kaksin kerroin. Halusin panostaa kutsuihin ja olin jo aikoja sitten päättänyt, että askartelen ne itse. Ideoitiin kutsut yhdessä äidin kanssa ja äiti keksikin kivan idean, nimittäin virkatun valmistujaislakin. Innostuin tästä ideasta heti ja muut koristeet olikin nopea asettaa paikoilleen. Käytin näihin kutsuihin varmaan lähes kolme vuorokautta, sillä noiden lakkien virkkaamiseen sekä kokoamiseen meni paljon aikaa. Lopputulokseen oon erittäin tyytyväinen ja hyvillä mielin laitoin kutsut postiin jo ennen kuin viralliset tulokset tulivat. 



Valmistujaismekon suhteen mulla oli muutama toive. Halusin violetin tai vaaleanpunaisen värisen, mutta en sinistä. Mulla on ollut viime vuosina monta sinisen sävyistä juhlamekkoa, joten se oli ehdoton ei. Olin ajoissa myöskin mekon hankinnan suhteen ja ostin sen jo huhtikuun puolessa välissä. En mielellään koskaan tilaa juhlamekkoja netistä, vaan lähdin ihan Tampereen keskustaan kiertämään liikkeitä. Lopulta tämä löytyi varmaankin viimeisestä mahdollisesta liikkeestä, In Stockista. Ja koska halusin juuri tuon kyseisen mekon, niin sitä piti vielä kaventaa. Parempia kuvia tämä mekko päällä näette sitten, kun juhlat on juhlittu. 


Lähihoitajan paperit sain jo maaliskuussa ja hankin itselleni kaksoistutkintolakin. Tarjoiltavat juhliin on suunniteltu ja ollaan pikku hiljaa alettu leipomaan sekä siivoamaan. Meidän juhlavalmistelut alkavat olemaan siis ihan hyvällä mallilla. Multa puuttuu vielä kengät, mutta ajattelin lähteä kiertämään Tampereen kenkäkaupat läpi nyt tässä lähiaikoina. Enköhän siis nekin löydä pian.

Sain siis lisäksi kutsun Hämeenlinnaan sairaanhoitajan valintakokeisiin. Hieman harmittaa, sillä Tampereen valintakokeeseen pääsy jäi vain muutamasta pisteestä kiinni. Täytyy kuitenkin toivoa parasta tuon Hämeenlinnan paikan suhteen. Tällä hetkellä on jotenkin erittäin helpottunut olo. Elämä rullaa eteenpäin, mulla on kesäksi töitä, toivottavasti syksyllä saan jatkaa opiskeluja tai löydän ensi vuodeksi jonkun kivan työpaikan. En kuitenkaan jaksa vielä miettiä syksyä, vaan aion todellakin juhlia täysillä sitä, että olen ylioppilas ja lähihoitaja. Kaikkina opiskelun vaiheina tätä ei todella olisi uskonut, mutta mä tein sen ja voin olla ylpeä itsestäni. 

2 kommenttia

  1. Näyttää niin näteiltä nuo kutsut, ihana idea niissä! :) Ja tuo mekko vaikuttaa tosi upealta<3

    VastaaPoista