Viikonloppureissu Kotkaan

Viime viikonloppu oli aivan ihana ja rentouttava, että palasin takaisin töihin neljän päivän vapailta hyvillä mielin. Me suunnattiin perjantai aamuna asuntoautolla kohti Kotkaa, johon oli noin neljän tunnin ajomatka. Matka meni nopeasti, sillä tein mun ylioppilasjuhlista kuvakirjaa, joka tulikin melkein valmiiksi. Ajattelin, että toteutan tästä reissusta hieman erilaisen postauksen ja kerron kaikista kohteista, missä käytiin. Joten jos siis olet menossa Kotkan suunnalle, kannattaa käydä näissä paikoissa.

♡ Santalahti Resort/Camping
Yövyttiin Santalahti Campingilla kaksi yötä, josta on kuuden kilometrin matka keskustaan. Heti iltapäivällä leirintäalueelle päästessämme käytiin Sonjan kanssa katsomassa lähellä sijaitseva uimaranta. Ranta on ihan yleisessä käytössä, jossa viihdyttiin muutama tunti. Otin mukaan juotavaa ja kirjan, joiden kanssa kelpasi nauttia ihanasta illasta. Vielä myöhemmin päädyttiin Minigolfaamaan ja sain yhden kohdan summer bucket listasta suoritettua. Ajateltiin, että aurinkoisen päivän jälkeen voisi tulla hieno auringonlasku ja päädyttiin vielä katsomaan sitä rannalle. Saatiinkin ikuistettua yllättävän hyviä kuvia.

Santalahti oli kokonaisuudessaan todella monipuolinen alue. Sanotaan, että alue on viiden tähden lomakeskus, enkä yhtään ihmettele. Palvelu oli erinomaista ja mun mielestä viihtyvyys ja kaikki muut olivat kohdallaan. Leirintäalueen lisäksi alueella on mökkejä vuokrattavana. Ollaan vuosia sitten käyty tuolla, mutta silloin ei tietenkään jaksanut tehdä läheskään kaikkea, mitä alue tarjoaa. Mahdollisuuksina on tuo ihana ranta, jossa ihmiset viihtyivät sään salliessa. Mahdollista on myös vuokrata sup-lauta, joka kuitenkin meillä jäi kokeilematta, vaikka hieman tarkoituksena olikin. Tämä alue on erittäin lapsiystävällinen ja lapsille riittää touhuamista.


♡ Katariinan Meripuisto (Puistotie 32)
Lauantai-aamuna meillä oli suunnitelmana lähteä pyörillä katsomaan keskustan aluetta. Meillä oli kolme pyörää mukana, mutta yhden pyörän vuokraaminen sujui kätevästi leirintäalueelta. Ensimmäisenä meillä oli suuntana Katariinan Meripuisto, joka on yli 20 hehtaarin suuruinen puisto. Sää suosi meitä ja suurimmaksi osaksi nautittiin auringosta sekä otettiin paljon kuvia. Alueella on kuitenkin paljon tekemistä myös lapsiperheille. Puistossa mun lemppareita olivat ehdottomasti nuo söpöt majakat, joiden kanssa tuli ikuistettua monta kuvaa. Ennen kuin jatkettiin matkaa, nautittiin vielä jäätelöt.♡ Varissaari 
Matka jatkui kohti keskustaa Mapsin turvin, mutta ei sentään eksytty. Seuraavana kohteena meillä oli Varissaari, johon pääsee pienellä aluksella. Näin kesäisin lähdöt Varissaareen ovat tunnin välein. Meno-paluulippu saareen maksoi 8€, joka ei ollut mun mielestä ollenkaan paha hinta. Saaressa sijaitsee ravintola Vaakku, jossa mekin tankattiin välillä. Ihasteltiin myös maisemia, jotka olivat aivan upeita aurinkoisella säällä. Varissaari taitaakin olla kesäisin suosittu kohde veneilijöille.
♡ Kotkan satama
Ihastuin myös Kotkan satamaan, vaikka siellä ei kovin pitkää aikaa vietetty. Juuri kyseisestä satamasta lähtee alus Varissaareen. Ihastelin tuolla kaikkia veneitä ja kuinka siistiä juuri kesällä olisi päästä veneilemään. Varissaaresta takaisin tullessa suunnattiin kohti Sapokan vesipuistoa, joka sijaitsi aivan lähellä.

♡ Sapokan vesipuisto (Tallinnankatu 11)
Ennen reissua googlattiin Sonjan kanssa kaikkia Kotkan eri nähtävyyksiä. Niistä ensimmäisenä kohteeksi, jossa oli pakko käydä, nousi tämä Sapokan vesipuisto. Kyseessä ei kylläkään ole vesipuisto, vaan puistossa sijaitsee erilaisia vesielementtejä sekä sitä ympäröi kasvillisuus. Mun suosikkina oli ehdottomasti tuo iso vesiputous, jonka äärellä tuli vietettyä paljon aikaa. Täällä olisi ihana käydä myös talvella katsomassa, miten vesipuisto muuttuu.
♡ Kotkan keskusta
Sapokan vesipuistosta jatkettiin matkaa pyörillä kohti Kotkan keskustaa. Näiden kahden kohteen välillä oli vain muutama kilometri. Oltiin liikkeellä kuitenkin sen verran myöhään, että tori oli mennyt jo kiinni. Kierrettiin jonkun aikaa keskustassa sijaitsevassa kauppakeskus Pasaatissa. Sieltä löydettiin Sonjan kanssa ylläolevassa kuvassa olevat söpöt flamingo mukit, jotka otettiin mukaan seuraavan päivän piknikille. Kello alkoi lähenemään jo viittä, joten päätettiin lähteä pyöräilemään takaisin leirintäalueelle. Loppuilta meni ihan lepäillessä, sillä pyöräily kilometrejä kertyi 20, joka ei ollut kovin helppo saavutus helteessä.

Sunnuntaina lähdettiin heti aamusta Sonjan kanssa viettämään piknikkiä leirintäalueen rannalle, mutta ei viihdytty siellä kahta tuntia kauempaa kuumuuden takia. Uskaltauduin vihdoin kastamaan talviturkkini viileässä, mutta yllättävän lämpöisessä merivedessä. Uimisen ja pesun jälkeen olikin jo aika purkaa leiri kasaan ja aloittaa kotimatka.

♡ Hamina
Kotimatkalla meidän oli tarkoitus poiketa Haminassa, mutta lopulta päädyttiin kiertämään keskusta vain autolla. Ei löydetty asuntoautolle sopivaa parkkipaikkaa, joten Hamina jäi tällä kertaa kiertämättä. Siellä olisi ollut kiva poiketa ainakin Haminan vanhassa kaupungissa sekä muutenkin kiertää keskustaa. Maisemat olivat ainakin kohdallaan, joten eiköhän tuonne tule vielä joku vuosi palattua.

Kolmen päivän reissu meni nopeasti, mutta kerettiin kokemaan silti paljon uutta. Kotka-Haminan seutu on niin laaja, että siellä olisi viettänyt vaikka viikon ja tekemistä olisi silti riittänyt. Ensi vuonna meillä varmaankin on taas suuntana sitten pidempi asuntoautoreissu. Tällä kertaa säät suosivat meitä enemmänkin kuin hyvin, vaikka välillä tuntui että on jo liiankin kuuma. Ei ehkä parane kuitenkaan valittaa, sillä onhan tämä nyt hieno kesä pitkään aikaan! Tykkäättekö te viikonloppureissuista?

Ei kommentteja