Asuntomessut 2018

Käytiin viime viikonloppuna Eetun kanssa kiertämässä asuntomessut Porissa. Kyseinen kerta oli mulle ensimmäinen koskaan asuntomessuilla, mutta tästä tulee ehdottomasti perinne. Mun sisustusinto nousi huippuun ja nyt en enää malta odottaa, että pääsen sisustamaan mun Hämeenlinnan kotia. Nyt näette kuitenkin ison kasan kuvia messuilta, mihin kiinnitin huomioni ja mitkä kohteet olivat mun lemppareita.
Ihastuin monissa makuuhuoneissa avariin ikkunoihin, jotka toivat kivasti valoa. Makuuhuoneet olivat ihanasti pedattu ja tykkäsin verhoista, joilla sai hyvin peitettyä isot ikkunat. 


Tykästyin rentoihin oleskelutiloihin ja varsinkin noihin säkkituoleihin, joita näkyi monissa taloissa. Tuollainen olisi ihana esimerkiksi parvekkeelle tai olohuoneeseen. Kuvassa näkyvät taulu kokonaisuudet olivat lempijuttujani.


Ja sitten näihin aivan mun lemppareihin, nimittäin riippukeinuihin. Nämä taitavat olla nyt muodissa, sillä näitäkin näki lähes jokaisella terassilla/parvekkeella. Mulla on ollut pitkään jo mietinnässä tällaisen hankkiminen ja voitte vaan kuvitella, kuinka mun innostus riippukeinuja kohtaan nousi noilla messuilla. Harmi vaan, että en löydä enää mistään kivaa riippukeinua, nimittäin kaikki ovat melkein jo loppuunmyytyjä. En tiedä meneekö tämän hankkiminen nyt sitten ensi vuoden puolelle.


WC- ja pesutilat yllättivät mut positiivisesti ja negatiivisesti. Monissa taloissa oli uudenlaiset WC-pöntöt, jotka muistuttivat liikaa laivan hyttien vessoja enkä pitänyt niistä lainkaan. Positiivisena juttuna olivat WC-paperien säilytysratkaisut. En ole koskaan pitänyt, että paperit olisivat kovin näkyvillä, mutta tällaiset ratkaisut iskivät muhun täysillä.


Oon aina ihastellut taloissa isoja ikkunoita ja ollut sitä mieltä, että sellaisia tulee myös mun tulevaan kotiin. Asuntomessuilla mun mielipide isoihin ikkunoihin vain vahvistui. Ne tuovat niin paljon valoja ja mun mielestä ne ovat todella kauniin näköisiä.En ehkä kestä kuinka ihania sisustuksia lastenhuoneisiin oli keksitty. Tuollainen vaaleansininen sisustus on aivan ihana ja tuo telttanurkkaus. Messuilla oli näkyvillä myös paljon tuollaisia solmutyynyjä. Sellainen vaaleanpunainen olisi tosi kiva sohvalle.


Sitten mun heikkous, nimittäin porealtaat. Messuilla oli monessa talossa jollakin tapaa poreamme, uima-allas tai kylpyamme. Tällainen olisi niin siisti juttu tulevassa kodissa. Näistä neljästä tykkään eniten ensimmäisestä ja kolmannesta. Mun mielestä tuohon kolmanteen oli sisustettu kivasti ympärille myös säkkituoleja oleskelua varten.Yhä useampaan taloon oli rakennettu kattoterassi, joka oli kiva keksintö. Yhdellä kattoterassilla oli myös poreamme. Tykästyin tuohon ensimmäisenä olevaan kattoterassiin, sillä se oli kivoilla väreillä sisustettu ja kasvit toivat hyvin eloa. Kyseinen terassi oli kohteessa Casa Terde. Juuri näissä kuvissa esiintyvät terassit olisivat parhaita paikkoja viettää kotona iltaa/rentoutua.

Keittiöissä oli kivoja värimaailmoja ja ihastuin jopa mustaan keittiön kalustukseen. Liesituulettimet olivat hieman oudosti keksittyjä, sillä niitä ei näkynyt läheskään minkään keittiön katossa. Niissä kuitenkin tykkäisin aika lailla perinteisestä.Oli tosi kiva, että messualueelle oli rakennettu Tiedepäiväkoti Pälke ja vanhainkoti Villa Luoto.  Yllätyin, kuinka paljon päiväkotiin oli saatu säilytystilaa ja siellä oli todella kivan näköisiä leikkialueita, niin sisällä kuin pihalla. Vanhainkoti näytti myös ihanan uudelta verrattuna siihen, millaisia paikkoja olen itse kokenut. Voisin mennä vaikka noihin molempiin töihin milloin vain.Yhä useammassa asunnossa näkyi kasvillisuus ja erityisesti tykkäsin tästä kasviseinästä, joka oli kohteessa Herukka. Muuten talo ei iskenyt muhun suuresta kasvillisuuden määrästä johtuen, mutta tämä oli kiva idea.

Ja sitten mun omiin lemppareihin messuilla;

OPn kotoisa
Tässä talossa ihastuin ensimmäisenä tuohon onnenkirjaimista koottuun kokonaisuuteen, joka yhdistää perheenjäsenet kodissa. Tosi kiva sisustusidea, jota harkitsen myös jossakin muodossa tulevaan asuntooni. Toinen positiivinen asia tässä kodissa oli tuo sauna ja sen väritys sekä tietysti kylpyamme.

Talo Luvia
Luvia oli ehdottomasti messuilta mun suosikki. Talo näyttää kauniilta heti ulkoapäin, olohuone on tosi avaran näköinen. Pieni miinus tässä oli ehkäpä saunan sijainti, joka oli hieman hullusti melkein keittiötä vastapäätä. Täydellisyyttä tuo lasitettu parveke, jossa on myöskin kyseinen riippukeinu sekä aivan ihana ulko uima-allas.

Jokilammi
Tämä talo ihastutti heti ulkonäöllään ja tuolla mustalla keittiöllä. En tiedä, mikä tuossa mustassa keittiössä houkuttelee, mutta se on omalla tavallaan kaunis. En kuitenkaan tykännyt olohuoneen sisustuksen värimaailmasta. Tätä taloa täydensi kuitenkin tuo iso kattoterassi parvekesohvalla ja poreammeella.

Villa Poiju
Tämäkin talo oli kaunis ulkoapäin ja tässä talossa mua houkutteli todella kiva kokonaisuus. Keittiö oli suunniteltu hyvin yläkertaan ja talon sisustuksessa oli käytetty paljon Marimekkoa. Keittiötä täydensi vielä tuo iso juliste kaupungista, joka mun mielestä sopi yläkertaan.

Dekotalo Villa Vaski
Kyseiseen taloon on muuttamassa pariskunta vastasyntyneen vauvan kanssa. Mun mielestä tuo vauvanhuone oli kivasti sisustettu ja erityisesti pidin tuosta tuolista, missä voi vaikka nukuttaa vauvaa. Talon makuuhuoneen lamput olivat kivaa materiaalia ja voisin vaikka hankkia itselleni tuollaisen yöpöydän lampun. 

Villa Sun
Viimeisenä muttei vähäisimpänä mun lemppariksi nousi kyseinen paritalo. Tämän talon sisustusmaailman värit olivat täydelliset. Olin ihan onnessani tuosta makuuhuoneen vaaleansinisen- ja vaaleanpunaisen värimaailman yhdistämisestä. Ja tuo olohuoneen marmorikuvio, keittiön läpinäkyvät tuolit..tämän talon voisin ottaa milloin vain <3

Ootteko te käyneet asuntomessuilla? Mikä oli teidän oma lemppari?

2 kommenttia

  1. Tosi kiva kooste ♡ Mä löysin omiakin suosikkeja tosta sun listauksesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! Mäkin löysin sun kyseisestä postauksesta, ainakin tuon Villa Sun :)

      Poista