Paluu arkeen ja opiskeluunMun unirytmi on sekaisin viime yön työvuorosta ja mulla on meneillään viimeinen lomapäivä. Ei ehkä mikään paras yhdistelmä, mutta ei auta kuin yrittää saada illalla unta. Huomenna mulla alkaa siis kokonaan uusi koulu. 3,5 vuotta kestävät opinnot sairaanhoitajaksi Hämeenlinnan ammattikorkeakoulussa. Mua jännittää, mutta onneksi en ole mikään hirveä jännittäjä tyyppi ja uskon, että jännitys menee nopeasti ohi. Enemmän mua mietityttää se, miten selviän sinne ensimmäistä kertaa junalla ja miten löydän oikean luokan. Kuljen nyt siis reilun kuukauden vielä Tampereelta, kunnes pääsen muuttamaan Hämeenlinnaan.


Keväällä mietin pitkään, että pitäisin ainakin yhden välivuoden opiskelusta ja hankkisin kokemusta töistä. Päätin kuitenkin kokeilla, jos sattuisin pääsemään kouluun. En ottanut siitä mitään stressiä, vaikka kulutin monta tuntia pääsykoe materiaalin kanssa. Hain ensimmäisenä Tampereelle, mutta toisena hakukohteena mulla oli Hämeenlinna. Ensin ajatuksena oli, että en tiedä haluanko kokonaan uudelle paikkakunnalle. Sitten oltiinkin jo nopeasti siellä pääsykokeissa ja tuli tieto, että pääsin opiskelemaan. Pitkään mietin myös sitä, että kulkisin koulumatkat Tampereelta. Nyt en voisi enää edes ajatella sitä, sillä pienellä kauhulla ajattelen jo tätä yhden kuukauden kulkemista. Voin sanoa, ettei ole mitään halpaa kun täytyy hommata junalippu ja kaksi bussikorttia. Onneksi sain Hämeenlinnasta uudesta talosta vuokra-asunnon. Odotan todella innolla muuttoa, joka on syyskuun lopussa. Niin kiva päästä näkemään ihan uusi kaupunki, sillä oon kuullut Hämeenlinnasta ja kyseisestä koulusta paljon hyvää.


Sitten siihen, kuinka innoissani olen uuden koulun alkamisesta. Mun täytyi käydä hankkimassa kaikkia uusia juttuja, kuten näissä kuvissa näkyy. Kävin Suomalaisessa Kirjakaupassa, josta tarttui mukaan muutama vihko muistiinpanoja varten ja tuota ihanaa Vallilan sarjaa oleva uusi penaali. Pakkasin muutenkin tänään koululaukun huomista varten, enkä malttaisi enää odottaa. Saa nähdä saanko edes nukuttua :D

Tiedän, että ammattikorkeakoulu tulee vaatimaan paljon enemmän, mitä olen aikaisemmin kokenut. Oon siihen kuitenkin täysin valmis, koska tiedän koko ajan olevani lähempänä unelmaani. Todennäköisesti haluan vielä joskus jatkaa sairaanhoitajasta terveydenhoitajaksi, koska unelmani olisi päästä neuvolaan töihin. Huomisesta päivästä lähtien haluan keskittyä täysillä opiskeluun ja tehdä parhaani. Vaikka lopetin lähihoitajan opinnot vasta keväällä ja olin koko kesän töissä, tuntuu että mulla on silti paljon energiaa opiskelua kohtaan. Toisaalta on hyvä jatkaa opiskelua nyt heti, sillä kaikki perusasiat on hyvin muistissa.


Olen yrittänyt kesän aikana pitää blogia mahdollisimman aktiivisena ja olenkin onnistunut siinä yllättävän hyvin. Postauksia on tullut suhteellisen tasaiseen tahtiin, mutta syksyn osalta en voi luvata aivan samaa. Koulu ja opiskelu vievät paljon aikaa ja tarvitsen myös muuta vapaa-aikaa, kuten Tapparan pelit. Voi siis olla, että blogista saattaa tulla hiljaisempi. En ole kuitenkaan jättämässä blogia kokonaan, vaan kirjoitan aina kun mulla on aikaa sekä fiilistä. Onneksi on junamatkat, joita pystyy hyödyntämään. Kesä on loppumassa ja mulla alkaa "paluu arkeen" ja koulunpenkille. Toisaalta kiva taas välillä rauhoittua syksyä kohden ja saada arkijutut pyörimään. Tsemppiä kaikille muillekin koulunsa aloittaneille 

6 kommenttia

 1. Ah, iki ihana Hämeenlinna 😍 Olen ikävöinyt sinne kovasti viime kuukausina kun muistelen keväällä tehtyjä lenkkejä, ihanaa auringonpaistetta ja varsinkin muistelen lämmöllä ihmisiä jotka hymyilevät ja moikkaavat!! Ihana että sulla on unelma niin kovin lähellä ja tulevat vuodet vain saattavat sua lähemmäksi niitä ❤️ Jaksamista ja tsemppejä opiskeluun, ei tämä busseilla ja junilla kulkeminen niin vaikeaa ole ja uusi kaupunki aina viehättää omalla tavallaan💘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla noin positiivisia juttuja Hämeenlinnasta. En malta odottaa, että pääsen tutustumaan kyseiseen kaupunkiin ja juuri erilaisiin lenkkipolkuihin! 😍 Kiitos paljon sulle ihana ❤️ Niinpä, kyllä nämä matkat jaksaa kun tietää mitä muutaman vuoden päässä odottaa.

   Poista
 2. Tsemppiä hurjasti uuteen kouluun ja elämänvaiheeseen!
  Ite aloitin vuosi sitten yliopiston vieraalla paikkakunnalla, aluksi toki jännitti mutta tällä hetkellä en voisi olla tyytyväisempi valintaani, vaikka en päässytkään sille paikkakunnalle minne aluksi halusin. Menin myös suoraan lukiosta jatko-opintoihin, ja uskon sen olevan tosi hyvä ratkaisu, kun on rutiinit ja opiskelutavat muistissa. Ja tietty pääsee nopeemmin sit etenemään valmistumisen jälkeen. Nauti ensimmäisestä vuodesta ja ota siitä kaikki irti! Varmasti tulossa ikimuistoisia juttuja :)
  Hämeenlinnaa en kovin hyvin kaupunkina tunne, mutta mitä siellä nyt pari kertaa käyneenä voi sanoa on, että tosi viehättävä ja mukavan kotoisan oloinen paikka:) Ja plussana tietysti hyvät kulkuyhteydet isompiin kaupunkeihin.

  Ps. mulla on toi sama kalenteri, tykkään ihan hirveesti kun sitä pystyy helposti tuunailemaan itse:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Ihana kuulla tällaisia positiivia juttuja ja tsemppejä, auttavat jaksamaan ja innostavat todella paljon. Tykkään kanssa, kun opiskelurutiini on vielä päällä keväästä, joten oon paljon enemmän valmiimpi kuin että olisin pitänyt välivuoden. Oon kuullut Hämeenlinnasta nyt niin paljon hyvää, että en meinaa enää malttaa odottaa muuttoa. Se kyllä vaikuttaa todella kivalta kaupungilta. Ja tuo kalenteri on kyllä kätevä, se kulkee mun mukana nykyään kaikkialla :)

   Poista
 3. Tsemppiä opiskeluun, viihdyt ihan varmasti etenkin kun ala on mieleinen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tosi paljon! <3 Uskon kanssa, että tuun viihtymään :)

   Poista