Raparperipiirakka rahkatäytteellä

Moikka! Mulla oli mökillä kivat vapaapäivät ja sain vaikka mitä tehtyä. Enimmäkseen otin vaan rennosti, sillä rentoja vapaapäiviä mulla on ollut todella vähän tämän kesän aikana. Innostuin kuitenkin kokeilemaan taas leivonnaisia ja päädyin kahteen eri piirakkaan. Nyt olisi luvassa ensimmäisen piirakan ohje, nimittäin raparperipiirakan. En ole koskaan ollut mikään raparperipiirakan ystävä, mutta tämä oli niin hyvä ohje, että oli pakko testata. Ja onneksi testasin, nimittäin tästä tuli todella hyvää. Piirakkaa voi nauttia vaikka vaniljakastikkeen kera, niin se on vielä maukkaampaa!


Piirakkaan tarvitset:

Pohja
- 250 g voita
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl ruokasoodaa
- 8 dl vehnäjauhoja
- 2 dl jogurttia
- 1 kananmuna

Täyte
- raparperia pilkottuna haluamasi määrä
- 500 g maitorahkaa
- 2 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria


1. Sulata voi ja sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Yhdistä ne voisulaan ja sekoita murumaiseksi. Ota seoksesta kolmasosa toiseen kulhoon kuorruttamista varten.
2. Lisää suurempaan taikinamäärään jogurtti ja kananmuna. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle.
3. Pilko raparperit ja laita ne kulhoon. Lisää täytteen muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. 
4. Kumoa rahkatäyte taikinapohjalle. Levitä sivuun otettu taikinamuru päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alatasolla 25 minuuttia. 

Itse koristelin kokonaisuuden vielä tuoreilla vadelmilla, mutta tietysti voi käyttää jotain muutakin. Sitten vain nauttimaan <3



2 kommenttia

  1. Oi nam miten herkullisen kuuloinen resepti! Toi rahkatäyte varmasti kruunaa kaiken *.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo rahkatäyte toi piirakkaan kyllä ihanan lisän! Kesäherkut ovat parhaita <3

      Poista