Tämän kesän mustikkapiirakka



En ole aiemmin välittänyt mustikkapiirakasta, mutta viime vuosina siitä on tullut yksi mun lemppareista. Tykkään leipoa sitä varsinkin kesän loppupuolella, kun metsästä saa poimittua tuoreita mustikoita. Tänä vuonna mustikoita on kuitenkin ollut sen verran vähemmän, että tähän piirakkaan käytin kaupasta ostettuja mustikoita. Silti tästä tuli aivan älyttömän hyvää ja halusin tulla jakamaan ohjeen teille. Vein kyseisen piirakan töihin ja siellä ainakin tykättiin tästä todella paljon. Vielä kerkiää testaamaan tätä ohjetta loppukesän aikana!



Muropohja
- 100 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ripaus vaniljasokeria

1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
2. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhojen kanssa.
3. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
4. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan.
5. Paista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Täyte
- 300 g mustikoita
- 1 prk kermaviiliä
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 kananmuna

1. Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. 
2. Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
3. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.
4. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia. 

Huomenna mulla alkaa viimeiset lomapäivät. Jäljellä on kaksi työpäivää ja torstaina alkaa koulu. Ehkä tässä pikkuhiljaa täytyy myöntää itselle, että tämä kesä alkaa olemaan lopuillaan. Tämä taisi olla myös viimeinen kesän leivonnainen, mutta innolla odotan mitä kaikkea keksin testata tulevan syksyn aikana <3


Ei kommentteja