Caravan-messut 2018

Käytiin viime lauantaina kiertämässä Caravan-messut Lahdessa. Messut järjestetään vuosittain, joilla esitellään tulevan vuoden uusia mallistoja, matkailun varusteita, tarvikkeita ja eri palveluita. Tänä vuonna näytteillä oli siis vuoden 2019 malleja. Messut olivat järjestetty tänäkin vuonna Lahden messukeskuksessa, neljässä eri hallissa. Monessa kohteessa on näytteilleasettajat esittelemässä, joilta saa helposti kysyttyä lisätietoja. Omalla kohdalla ei ole kylläkään juuri koskaan tullut hyödynnettyä niitä. Ollaan käyty kyseisillä messuilla lähes vuosittain jo monen vuoden ajan. Mun mielestä kyseiset messut ovat niin kiva perinne, kun saa tutustua uusiin autoihin ja vaunuihin. Näitä voi siis sanoa melkein must-jutuksi syksyisin. 


Makuuhuoneet
Asuntoautoissa/vaunuissa ei kyllä voi sanoa olevan makuuhuoneita, mutta tarkoitan tällä nukkumistiloja. Makuuhuoneiden valaistus oli mielestäni suunniteltu hyvin ja tykkäsin erityisesti noista pienistä lampuista, jotka oikeastaan ovat enemmän sisustuksen tyylisiä. Autoissa ja vaunuissa näkyi tosi paljon eri ratkaisuja. Löytyi niitä, joissa oli parisänky ja niitä, joissa vuoteet olivat erillään. Osasta löytyi myös viime vuosien tapaan tuollaisia ratkaisuja, mikä näkyy kolmannessa kuvassa. Tämä ei mun mielestä ole ollenkaan hassumpi. Lapsiperheitä oli ajateltu erinomaisesti, varsinkin useimpien vaunujen ratkaisuissa. Kerrossängyt olivat varmaan ne, jotka olivat enemmistössä. Omasta mielestäni parhain ratkaisu on parisänky ja varmaan lisänä vielä se, että se on auton tai vaunun ihan takaosassa, eikä esimerkiksi käytävän vieressä, jonka jälkeen on vielä mahdollisesti WC-tila. 

Keittiöt
Keittiöistä löytyi monia ratkaisuja, eri kokoisia tietysti mallista riippuen. Tosi monessa kohteessa keittiön pöydällä näkyi kivoja asetelmia, kuten osan näistä olen koonnut näihin kollaaseihin. Ihastuin ensimmäisenä tuohon lasipurkkiin, johon oli laitettu erikoisia makaroneja. Keittiön pinnoilla näkyi paljon tekokasveja ja erilaisia valaisimia, juuri tätä vuodenaikaa ajatellen. Mun ehdoton lemppari keittiöiden ratkaisuista oli tuo ensimmäisen kollaasin viimeinen kuva. Tämä keittiö oli rakennettu vaunun etuosaan kivaan kulmaan. Kyseessä oli Hobbyn vaunu, ja merkkinä Hobby ehkä olikin mun lemppari kyseisillä messuilla. Uutena juttuna huomasin jääkaapit ja pakastimet, jotka aukesivat molemmilta puolilta. Siis aivan käsittämättömän hyvä ratkaisu, ei enää tarvitsisi miettiä kummalta puolelta oven aukaisee!


Sisustus
Halusin tehdä erillisen kokoelman sisustukseen liittyvistä kuvista. Niin kuin jo mainitsin, vaunujen ja autojen oleskelutilassa ja keittiön tasoilla näkyi paljon tekokasveja. Itse henkilökohtaisesti tykkään paljon kasveista, joten näitä tuli kuvattua ihan kiitettävästi :D Bongasin yhdestä vaunusta myös ihanat verhot teksteillä, jotka eivät kylläkään näy kovin hyvin näissä kuvissa. Kollaasin ensimmäisessä kuvassa oleva led-valo hyllykkö sopi mielestäni juuri täydellisesti tuon kyseisen vaunun sisustukseen. Tuossa olevat kyseiset hyllyt olisivat sopivat pienille esineille, kuten tuohon oli laitettu kukkaruukku, mutta miksei vaikka näin syksyisin jotakin lasipulloja valoilla. Mulla varmasti riittäisi ideoita näiden sisustamiseen, koska mulle syntyi näiltä messuilta kotiinkin muutamia ideoita. 


Muuta
Messuilla esiteltiin muutama todella iso matkailuauto, jotka muistuttivat oikeastaan linja-autoja. Toisessa näistä oli tuollaiset nojatuolit, joita ilmeisesti pystyy säätämään haluamaansa asentoon. Näissä oli paljon tilaa, mutta omasta mielestäni nämä menivät ehkä hieman liiallisuuksiin. Mentiin aivan toiseen ääripäähän, kun messuilla oli muutama todella pieni vaunu. Me bongattiin pieninpänä tuo harmaa vaunu, joka oli omalla tavallaan todella ihana. Itse asiassa aina pienenä kyseisillä messuilla haaveilin, että ostan vielä joskus tuollaisen pienen vaunun. Nyt oon ehkä kuitenkin luopunut tuosta ajatuksesta. Kyseisiä vaunuja ei edes näy markkinoilla enää niin paljoa kuin muutama vuosi sitten. Kokonaisuuden puolesta valaistus oli useammassa hyvin suunniteltu, mutta tietysti löytyi myös niitä, joissa mentiin mielestäni liiallisuuksiin. Tässä kollaasissa näkyy hyvin Hobby vaunujen valaistus ja nuo kaksi viimeistä kuvaa ovatkin yhdestä mun lemppari vaunusta, juuri tuon hyvän valaistuksen ja ratkaisujen takia. Yllätyin, kuinka vähän suihkuja esiintyi kohteissa. Muistan, että muutama vuosi sitten niitä oli oikeastaan jokaisessa. Tämä oli kuitenkin positiivinen juttu, koska mielestäni suihku on niin turha muutenkin noin pienessä tilassa. Me ollaan siis aina käytetty leirintäalueiden suihkutiloja. 

Omat lempparit - joulu
Lopuksi haluan esitellä teille vielä muutaman oman lempparin messuilta. En voinut olla ihastumatta heti ensimmäisenä tähän LMC joulu vaunuun. Tämä vaunu oli siis ihan tavallinen, mutta se oli sisustettu joulun sävyyn. Voitte siis kuvitella, kuinka innostunut olin näin joulu hulluna. Tuollaiset joulun sävyiset astiat ja erityisesti nuo tyynyt alkoivat myös houkuttelemaan mua. Tällainen samantapainen vaunu oli sisustettu myös viime vuonna näillä messuilla jouluiseksi. Mun mielestä tosi kiva idea, koska joulu kuitenkin lähestyy kovaa vauhtia tähän aikaan syksystä.

Eriba
Näihin kolmen hengen Hymer Eriba vaunuihin ihastuin heti ulkonäön perusteella. Nämä olivat tehty retromeiningillä ja väritys oli sisäpuolelta sama kuin ulkopuolelta. Tykkäsin enemmän tuosta sinisen sävyisestä, mutta omalla tavalla myös punaisen sävystä. Parasta näissä on se, että kattoa nostamalla saa lisää korkeutta. Tällaisen vaunun voisin hankkia vaikka heti itselleni, oli tämä niin ihastuttava <3

Kokonaisuudessaan messut antoivat paljon ja väkeä riitti, joten ihan kaikkia kohteita ei lopulta edes kierretty. Eiköhän nämä messut ole ohjelmassa myös ensi vuonna. Tämän vuoden messut jättivät mulle siis erittäin positiivisen fiiliksen. Oletteko te käyneet koskaan kyseisillä messuilla? Jos olette, niin millaisia kokemuksia teillä on?

Ei kommentteja