Miksi bloggaan?Blogeihin kirjoitetaan mun mielestä todella vähän postauksia itse bloggaamiseen liittyen. Oon kirjoittanut blogissani jonkun verran bloggaamisesta. Ensimmäisen kerran puhuin siitä 2016 kesällä. Tämän jälkeen olen toteuttanut bloggaamiseen liittyviä haasteita kuten millainen bloggaaja olen. Luin hetki sitten Ellin blogista kirjoituksen "miksi bloggaan?". Kyseistä postausta lukiessani aloin miettimään kysymystä omalla kohdallani. Tuntui, että mulle syntyi aiheesta paljon ajatuksia ja päätin, että toteutan samalla aiheella postauksen myös omaan blogiini. Samalla, kun kirjoitan tätä, mua huvittaa jollakin tapaa samasta aiheesta kertova postaus 2016 vuodelta. Teksti on mielestäni todella epäselvä, enkä oikein ymmärrä edes kaikkea, mistä olen kirjoittanut. Siinä onkin ensimmäinen asia miksi teen tätä, haluan kehittyä bloggaajana ja erityisesti kirjoittamisessa.


Muistan blogini alku aikoina, kun en oikein tiennyt miten kirjoittaa oikein. Oon aina ollut huono äidinkielen kirjoitelmissa. Yllätyin todella, kuinka hyvin mun äidinkielen kirjoitukset menivät, sillä sain niistä M. Olenkin varmaan kertonut täällä, kuinka en tiennyt tekstitaidon vastauksesta melkein mitään kuukausi ennen kirjoituksia. Koen, että tämä blogi on kehittänyt kirjoitustaitojani erittäin paljon. Uskon myös, että blogin kirjoittamisesta oli hyötyä kirjoituksissa, sillä huomaan kehittyneeni. Voin siis iloita siitä, että aloitin 2015 vuoden jouluna bloggaamisen, koska se on tuonut paljon hyvää elämääni. En oikeastaan edes tiedä tarkalleen, mikä sai mut aloittamaan blogin kirjoittamisen. Syynä siihen oli ehkä se, että silloin blogit olivat suosiossa, muutama tutuista ja ystävistäni kirjoitti blogeja ja seurasin sekä luin toisten blogeja aktiivisesti. Nämä ehkä saivat mut aloittamaan. Halusin jonkun harrastuksen, joka liittyisi elämääni ja kirjoittamiseen.


Valokuvaaminen on aina ollut yksi tärkeimmistä asioista mulle. Oon innostunut siitä varmaankin siskoni kautta, jonka vanhalla järkkärillä kuvaan edelleen. Valokuvat luovat hienoja hetkiä ja niitä muistoja parhaista kokemuksista. Siksi olen ehkä edelleen vanhanaikainen ja tilaan kuvat valokuva-albumeihin. Lisäksi teen paljon kuvakirjoja. Mulle ei riitä, että kuvat ovat blogissani tai tietokoneella vaan haluan ne konkreettisiksi muistoiksi. Valokuvaaminen on lisääntynyt vuosien aikana aina vain enemmän. Nykyään kannan kameraa mukanani lähes kaikkialla, ja jotkut hieman ihmettelevät sitä. Haluan ikuistaa blogiin mahdollisimman hyvälaatuisia kuvia, joten koen, ettei niitä saa puhelimella. Tietysti joskus kuvaan myös puhelimellani, mutta ne ovat harvoja kertoja. Oon todennut monta kertaa, että valokuvaamisen innon kautta kuvaamisessa kehittyy. Ei auta kuin tehdä useita toistoja ja harjoituksia. Ostoslistallani itse asiassa on tällä hetkellä uusi kamera, mutta saa nähdä mihin päädyn.


Pidän bloggaamista mun harrastuksena. Toivoisin, että voisin käyttää blogiini paljon enemmän aikaa. Tällä hetkellä musta tuntuu, että blogi jää hieman taka-alalle. Kirjoitan, aina kun kerkeän ja multa löytyy inspiraatiota. Panostan tähän täysillä, ja toivon että se välittyy myös teille lukijoille. Bloggaaminen on aikaa, jolloin saan rauhassa miettiä omia ajatuksiani ja kirjoittaa siitä, mistä tykkään. Todella tärkeä juttu, josta tykkään 

Olisi kiva kuulla myös teidän blogien "tarina" ja siitä, miksi tykkäätte blogata. Laittakaa ihmeessä kommenttia tai toteuttakaa samantapainen postaus, luen näitä juttuja enemmän kuin mielelläni.

Ei kommentteja