Kansainvälinen korvapuustipäivä - sydän-korvapuustit



Tänään vietetään kansainvälistä korvapuustipäivää, joka on rantautunut Suomeen Ruotsista. Suomessa tätä päivää on vietetty 2006 vuodesta lähtien. Menen tänään vasta muutaman tunnin päästä kouluun, joten ajattelin että olisi kiva leipoa korvapuusteja tämän päivän kunniaksi. Myönnän, että en ole koskaan leiponut korvapuusteja yksin, joten yllätyin kuinka hyvin nämä lopulta onnistuivat. Tämä ohje on alunperin otettu Annin Uunissa -blogista, josta löytyy mun mielestä tosi hyviä reseptejä. Siellä on myös erilaisia korvapuusti reseptejä, jos kiinnostaa tänään alkaa vielä leipomaan. Päädyin siis sydän-korvapuusteihin, jotka eivät lopulta edes olleet kovin vaikeat tehdä. Nautin näitä kylmän maidon kanssa, ei löydy parempaa tapaa aloittaa päivää!


Pullataikina
- 2,5 dl kevytmaitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 kananmuna
- 0,5 tl suolaa
- 7 dl vehnäjauhoja
- 75 g voita

Täyte
- 50 g voita
- 1 rkl kanelia
- 0,5 dl sokeria

Voiteluun
- 1 kananmuna

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää kananmuna ja vatkaa kevyesti.
3. Lisää sokeri, suola ja kardemumma, sekoita.
4. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan kevyesti taikinaa sekoittaen.
5. Lisää huoneenlämpöinen voi loppuvaiheessa.
6. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin tunti.
7. Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla, anna sen olla hetki liinan alla. 
8. Levitä levyn päälle pehmeää voita, ripottele päälle kaneli ja sokeri.
9. Kääri levyä kummastakin suunnasta taikinalevyn keskikohtaan.
10. Leikkaa sydämen muotoisia pullia ja nosta ne pellille.
11. Anna pullien kohota liinan alla 30 minuuttia.
12. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
13. Paista pullia 225 asteessa noin 10 minuuttia.



Oletteko leiponeet tänään korvapuusteja tai aiotteko leipoa? Herkullista korvapuustipäivää <3

Ei kommentteja