Kodin esittely

Moikka! Lupasin teille, että tuun tupareiden jälkeen esittelemään mun kotia tarkemmin. Sain kuvat otettua ennen tupareita, joten nyt oli parempi kuin hyvä hetki tulla julkaisemaan nämä. Kyseessä on 37,5 neliön kaksio Hämeenlinnassa, parin kilometrin päässä keskustasta. Tämä talo valmistui juuri, kun muutin tähän syyskuun lopussa. Erityisenä plussana tässä kaksiossa on se, että makuuhuone on nyt erillinen. Ensimmäisenä ihastuin tämän asunnon värimaailmaan, on vaaleaa ja tummaa. Muutenkin tämän pohjaratkaisu oli mun mieleen. En voisi olla siis enempää tyytyväisempi. Saatiin tämä melkein valmiiksi jo muutto viikonloppuna, joten nyt kuukauden aikana oon tehnyt vain pieniä muutoksia. Mennään katsomaan, miltä mun kotona näyttää Ensimmäisessä kuvassa tulee hyvin näkyviin se, miltä näyttää kun ulko-ovesta astuu sisälle. Heti vasemmalle katsottaessa näkyy yhdistetty olohuone ja keittiö sekä sivulla WC:hen vievä ovi. Tässä näkymässä kiinnitän erityisesti huomiota noihin kahteen isoon ikkunaan. Ne tuovat paljon valoa ja tykkään niistä. Mietin vain, miten paljon tämä kuumiaa kesällä juurikin isojen ikkunoiden takia. Toisessa kuvassa on näkymä ulko-ovelle. Tässä on mun pieni eteinen, tila ulkovaatteille, siivouskomero sekä muutamat kaapit. Kun ulko-ovesta jatkaa suoraan, niin pääsee makuuhuoneeseen.

Olohuone
Tässä näkyy mun olohuone, jos sitä siksi voi kutsua vaikkei se erillinen huone olekaan. Nurkkauksessa sijaitsee mun ihana kulmasohva, joka ostettiin mulle jo silloin kun muutin Kalevaan. Tuo sohvapöytä on uusi ja oon esitellyt sen syksyn ostospostauksessa. Tykkään tuosta erityisesti sen takia, kun siinä on myös säilytystilaa. Oon pitänyt siinä nyt erilaisia vilttejä. Sohvan viereen sijoitin mun lipaston, joka Kalevassa sijaitsi eteisessä. Tuohon kohtaan se kuitenkin sopi täydellisesti. Sohvan yläpuolella on Deseniolta tilattu taulu kokoelma. Mun piti tilata kyseiseltä sivustolta julisteita jo Kalevaan, mutta en saanut aikaiseksi. Tähän kokonaisuuteen oon nyt enemmän kuin tyytyväinen 

Keittiö
Keittiössä ihastuin ensimmäisenä tumman ja vaalean värimaailman yhdistelmään. Tykkään tuosta tummanharmaasta seinästä ja pöydästä, vaikka niiden pinta ei olekaan ihan tavallinen. Sanotaanko vaikka näin, että niiden pintaa on hieman hankala pyyhkiä. Materiaali on erilaista, mitä yleensä, mutta ei se mua kuitenkaan sen enempää haittaa. Pidän kuitenkin siitä, että kaapit ovat valkoisia, koska ne tuovat kivaa väri eroa keittiön kokonaisuuteen. Lisäksi keittiöstä löytyy tietenkin mun ruokapöytä, johon hankin jatkopalan. Pöytä ei kuitenkaan mahtunut tänne kuin kahden hengen ruokapöytänä. Keittiöön iskä teetti mulle ylimääräisen kaapin jääkaapin/pakastimen viereen, koska keittiössä oli valmiina todella vähän säilytystilaa. Varsinkin, kun mulla on ehkä hieman liikaa astioita, haha.

Makuuhuone
Sitten yhteen mun lempipaikoista, makuuhuoneeseen. Täällä saa levätä ja rentoutua aina päivän päätteeksi. Tykkään, kun sain tänne huoneeseen sängyn keskelle huonetta. Nyt on paljon helpompaa pedata sänky aamuisin, jota en aina Kalevassa jaksanut tehdä koska sänky oli kiinni seinässä. Makuuhuoneeseen laitoin lisäksi kirjahyllyn, joka sopi juuri hyvin ikkunan viereen. Makuuhuoneesta löytyy kaksi lempparia. Toinen niistä on höyhenlamppu, jonka löysin pitkän etsinnän jälkeen Prismasta. Lisäksi oon ihastunut tuohon uuteen yöpöytään. Idean sain Ikeassa ja pöydälle oon sijoittanut tekokasvin, päivälaskurin ja uuden pöytälampun. Sen eteen sijoitin lyhdyn, joka sopii siihen täydellisesti näin syksyllä.

Vaatehuone
Se, mistä oon haaveillut monta vuotta. Joka tytön unelma - kokonainen huone vaatteille. Kun löysin tämän asunnon, yksi mihin ihastuin heti oli tämä vaatehuone. Kieltämättä tässä on hieman oudot ratkaisut, koska hyllyt ovat kapeita ja yltävät melkein kattoon asti. Ylimmille hyllyille on siis vaikea asettaa mitään, koska sieltä ei saa tavaroita pois ilman tuolia. Löydettiin Bauhausista tällaiset kivat säilytysjärjestelmät vaatteille. Hieman outo tilaratkaisu siis järjestyi näin. Noista on muutenkin tosi helppo ottaa vaatteita ja vaatteet pysyvät hyvin järjestyksessä.


WC ja pesutila on juuri sopivan kokoinen, sillä koin että Kalevassa WC ja suihku veivät liian ison tilan. Parasta tässä on se, että nyt mulla on oma pesukone. Sain sen ennen aikaisena joululahjana ja päädyttiin tuohon pienempään, koska se on paljon käytännöllisempi yksin asuessa. Saatiin myös oven viereen mahtumaan lipasto, joka mulla oli Kalevassa. Se pelasti säilytys ongelman, sillä muuten täälläkin olisi ollut todella vähän tilaa.

Parveke
Parveke oli yksi "vaatimus", kun suunnittelin muuttoa. Mulle ostettiin juuri vähän päälle vuosi sitten ihan uudet parvekekalusteet, enkä tietenkään halunnut heittää niitä hukkaan. Parasta on vielä se, että parveke on lasitettu, joten siellä voi viettää aikaa myös kylmemmillä säillä. Erityisesti tykkään mun parvekkeen sisustuksesta, jota oon nyt kuukauden laittanut. Yksi parhaimmista oleskelu- ja rentoutumispaikoista, varsinkin sitten lämpimillä säillä.

Mitä pidätte? Entä mitkä jutut olivat teidän mieleen? 

2 kommenttia

  1. Oooi toi sun parvekkeella oleva katosta roikkuva tuoli on ihana! *.*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihana ja siinä on todella mukava viettää iltoja, kun säät ovat sellaisia, että tarkenee <3

      Poista