Monkey Bread eli nyhtöpulla

Heissan! Mietin muutama viikko sitten kaverin kanssa, mitä voisin leipoa syyslomalla. Hän ehdotti tällaista ohjetta, nyhtöpullaa. En ollut koskaan aiemmin edes kuullut tällaisesta pullasta tai tiennyt sen olemassa oloa. Lähdin kokeilemaan innolla, mitä tästä tulisi. Lopputulos oli erittäin hyvä. Kyseinen pulla tehdään siis tavalliseen kakkuvuokaan ja nyhtöpullan nimi tulee siitä, että pullaa otetaan käsin. En meinannut uskoa että palat irtoavat, mutta niin ne vain irtosivat. Tätä on siis myös super kiva syödä! Voin sanoa, että tämä resepti oli yksi parhaista, mitä oon testannut pitkään aikaan. Suosittelen siis testaamaan, tämä suhteellisen helppo ohje löytyy alapuolelta. Ihanaa viikonloppua! <3



Nyhtöpullaan tarvitset:
- 2,5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 3/4 tl suolaa
- 1 kananmuna
- noin 7 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita

Lisäksi:
- 75 g voita
- 2 dl kanelisokeria

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna hiiva joukkoon. Lisää kananmuna, suola ja sokeri.
Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin.
2. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota liinan alla 20 minuuttia.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja edelleen kahteen osaan, niin että saat 40 palaa. Pyöritä palat pyöreiksi. Voitele rengaskakkuvuoka.
4. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Dippaa pullapalat ensin voihin ja sitten kanelisokeriin. Lado pallot vuokaan kerroksittain.
5. Anna kohota 10 minuuttia, mutta älä kauempaa, ettei taikina kohoa ulos vuoasta.
6. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.
7. Kumoa valmis kakku leivinpaperin päälle ja nauti!




Ei kommentteja