Luukku 1: Joulun aakkosetA - Aatto, se pääjuttu joulussa, jota odotetaan ainakin koko joulukuu, paitsi minä joka odotan lähes koko vuoden. Jouluaatto on sellainen päivä, jonka haluan pitää joka vuosi rauhallisena vapaapäivänä.

B - Blogi, jota päivitän aktiivisesti varsinkin joulun aikaan. Mulla on nyt jo kolmantena vuotena peräkkäin blogin joulukalenteri ja tykkään kirjoittaa tätä aivan älyttömästi. Näiden postauksien myötä joulufiilis vain nousee entisestään!

C - CD-levyt, jotka ovat jouluna sellaiset, mistä en ole luopunut. Vaikka Spotify on nykyään täynnä musiikkia, tykkään kuunnella perinteisiä joululauluja CD:ltä.

D - Diy- jutut, joita oon viime vuosien aikana tehnyt enemmän. Tänä vuonna mulla on mielessä muutama diy-juttu. Ainakin yksi niistä on osana myös tätä joulukalenteria.

E - Evankeliumi, se joka on luettu lapsesta lähtien aina ennen jouluruokaa. Jouluevankeliumista on muotoutunut vuosien aikana perinne, josta en halua luopua koskaan. Se on jotenkin niin kaunis pieni tarina <3


F - Fazer suklaat ja tietysti kaikki muutkin joulun suklaat. Jouluna tulee syötyä aivan liikaa karkkeja ja varsinkin todella hyviä Fazerin suklaita. Toisena lempparina mulla ovat ehdottomasti kaikki Kinderin suklaat.

G - Glögi, jonka juomisen olen aloittanut jo hyvissä ajoin ennen joulun saapumista. Se taisi olla lokakuun loppupuolta, kun join ensimmäisen mukillisen kuumaa glögiä. Ja tulen juomaan varmasti vielä monta mukillista tänä jouluna.

H - Hautausmaa ja siellä käynti ovat muotoutuneet myös meidän joulun perinteiksi. Käydään siellä yleensä aattona heti aamupäivästä ja sytytetään monta kynttilää. Vielä illalla ajetaan hautausmaan ohi ja mä niin ihastelen sitä valon ja kynttilöiden määrää.

I - Ilo ja ilahtuminen, joita koko joulun odotus ja joulu pitävät sisällään. Joulukuussa musta tulee aina ihan eri ihminen ja tuntuu, että oon super energinen vaikka olisi huonokin päivä. Läheiset ihmiset, perinteet ja tunnelma luovat joulun ilon.

J - Joulupukin kuumalinja, perinteinen ohjelma, joka tarvii katsoa aina aatto aamuisin. Tietysti tykkään katsoa myös kaikkia muita lastenohjelmia, mutta Joulupukin kuumaalinjaa ei voi missata mikään vuosi.


K - Kuusi, se nyt vain on sellainen asia, joka kuuluu ihan ykkösenä jouluun. Olen ollut myös tänä vuonna ajoissa kuusen kanssa, koska asunnossani on tekokuusi. Lisäksi laitetaan aina mökille lähempänä aattoa oikea vihreä kuusi, niin kuin tänäkin vuonna.

L - Lumi, jonka myötä valkoinen joulu on aina se paras. Viime vuosien aikana on tullut totuttua myös siihen mustaan jouluun, mutta oon sitä mieltä että kyllä sitä lunta tarvitaan. Todella toivon siis valkoista joulua tälle vuodelle.

M - Mökki, koska olen ainakin viimeiset viisi vuotta viettänyt aina siellä jouluni. Niin tulen tekemään myös tänä vuonna ja varmasti tulevinakin vuosina.

N - Neuleet, ne joihin voi kääriytyä koko joulukuun ajan glögi- tai kaakaomuki kädessä. Ja tietysti ne söpöt jouluneuleet, jollaisen ostin itselleni viime vuonna. Se tulee varmasti käyttöön myös tänäkin vuonna.

O - Oleskelu ja se rentoutuminen. Joulun odottaminen ja valmistelut ovat erityisen stressaavaa aikaa, ainakin mulle. Sen jälkeen kun kaikki valmistelut on tehty, on ansainnut rentoutumisen ja nauttimisen itse joulusta.


P - Perinteet, joita ilman joulua ei olisi. Vuosien aikana on muotoutunut monia perinteitä, jotka kaikki ovat pysyneet vuodesta toiseen mukana. Muutamia olenkin maininnut jo tässä postauksessa.

Q - Quotes, joita löytyy jouluun liittyen yllättävän paljonkin. Erityinen lempparini on: "It's the most wonderful time of the year", joka on enemmän kuin totta.

R - Riisipuuro, jota ilman ei monellakaan jouluaatto starttaa käyntiin. Mulla taas on niin, että olen viime vuosien aikana opetellut syömään riisipuuroa. Se ei ole vieläkään mun lemppari, mutta joka vuosi yritän opetella enemmän.

S - Sauna ja varsinkin mökkisauna päivällä. En tiedä parempaa jouluaatossa, kuin käydä ensin saunassa, sitten laittautua ja käydä ruokapöytään. Päiväsaunassa tulee käytyä harvoin, mutta se kuuluu ehdottomasti jouluun.

T - Tunnelma, ylipäänsä koko joulun tunnelma. Se on jotakin niin ainutlaatuista ja hienoa.


U - Ulkoileminen, jota itse jouluaattona ei tule kovin paljoa harrastettua, mutta itse joulun odotuksen aikana kylläkin. Tykkään tehdä pitkiä kävelylenkkejä narskuvan lumen päällä ja nauttia vain joulun ajasta.

V - Valaistus, johon kuuluvat kaikki jouluvalot ja kynttilät. Näitä poltan jo heti syksyn alkaessa, mutta innostun vain enemmän joulukuun saapuessa. Parasta on nauttia valoista pimeässä kuuman juotavan äärellä.

W - Walking in the air, joka on ollut lapsuudesta lähtien voimakkaasti mukana joulun tunnelmassa. Erityisesti tykkään lumiukko ohjelmista, jotka tulee myös katsottua vuosittain.

X - mas eli joulun kokonaisuus. Mulle todella tärkeää ja ihanaa aikaa, jota en vaihtaisi vuodessa mihinkään. Heittämällä juhlista mun lemppari.

Y - Yöt, joiden laskeminen joulukuussa on vain parasta. Joka vuosi täytyy ostaa Kinderin suklaajoulukalenteri, jonka avulla pystyy laskemaan öitä jouluun. Tästä tulee mieleen myös yksi lempi joululauluistani - kolme yötä jouluun on...

Z - zzz, nukkuminen joka nyt on vain aina parasta. Ja joulupäivinä yleensä kerkeän nukkumaan eniten, jota ei kyllä ehkä uskoisi.

Å - Åbo, joulurauhan julistus Turussa aattona, joka on myöskin aina katsottava. Joskus olisi kiva päästä itse paikan päälle katsomaan tapahtumaa.

Ä - Ähky, joka on läsnä lähes vuosittain. En osaa koskaan syödä "normaalia" määrää ruokaa, vaan ahmin sitä aina liikaa. Joka sitten vähän kostautuu :D

Ö - Öljykynttilät, joita tulee poltettua joulun aikaan paljon. Mun iskä on sellainen, että pihalla tulee olla paljon kynttilöitä joulun aikaan, jotta piha on näyttävä. Enkä mä sitä kyllä yhtään pahalla ajattele.

Päädyin eilen siihen, että pyrin julkaisemaan joulukalenterin postaukset 12-15 välillä. En ole mikään kovin aamu ihminen ja ajattelin, että tuo on hyvä aika siinä ennen iltapäivää. Ihanaa joulunodotusta teille kaikille!

23 yötä jouluun...

7 kommenttia

 1. Ihana postausidea, tää pitää varmaan pölliä itelleenkin! Ihana, miten paljon kaikkia jouluperinteitä sulla on <3

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, kannattaa toteuttaa tämä, oli meinaan hauska miettiä näitä :) Perinteet ovat kyllä parhaita, mitkä haluan säilyttää pitkään <3

   Poista
 2. Mun joulun aakkoset olis tosi samanlaiset! <3 Kiva kun teet joulukalenterin! Näitä on niin kiva lukee! :)

  VastaaPoista
 3. Joulupukin kuuma linja on niin ihana, kuuluu todellakin aattoaamuun! Tää joulutunnelma on heti ihan käsinkosketeltavissa, vaikka on vasta joulukuun eka päivä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä yksi ohjelma, mistä en halua luopua :D Oon niin samaa mieltä, joulufiilis on jo tosi korkeella!

   Poista
 4. Ihanan jouluinen postaus ♥ Mä oon viime vuosina yrittänyt täyttää mun joululautasen heti alkuun salaateilla ja muulla kevyellä, niin ei tuu ähky vaikka söis määrällisesti paljonkin ruokaa :D Mut tosi paljon samoja juttuja löytyy munkin joulun aakkosista!

  ♥: Linda / Revontulipalo

  VastaaPoista