Luukku 10: Joulun ajan lempijuttujaJoulun ajan lempi...

...Huulikiilto - Kaikki punaisen sävyt, mutta tänä vuonna veikkaan, että eniten tulee käytettyä Lokakuun Bette Boxissa tullutta huulikiiltoa. Mulla on myös muutama Nyxin ihanan punaisen värinen huulikiilto, joten ehdottomasti myös ne.

...Tuoksu - Kuusen tuoksu on ehkä se parhain, mutta kaikki leipomisen tuoksut ovat lisäksi mun lemppareita. Erityisesti piparien ja joulutorttujen tuoksusta tulee aidosti joulu mieleen.

...Vaate - Kuviolliset joulupaidat, jollaisen ostin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Ne ovat hauskoja, mutta ehkä paremmin kotikäyttöön soveltuvia. Täytyy vielä mainita punaiset vaatteet, joihon myöskin pukeudun yleensä joulun aikaan.

...Joululaulu - Tällä hetkellä mun ehdoton lemppari on Avaruus, joka kaikille on varmasti tuttu jouluaattona esitettävästä lumiukko ohjelmasta. Sitä kuunnellessa tulee aina hyvä fiilis ja tuntuu siltä, että lunta olisi maassa vaikkei välttämättä olekaan.


...Tv-ohjelma - Joulupukin Kuumalinja, sillä mun tulee katsottua se joka vuosi. Se on sellainen perinne, mistä en halua luopua. On ihana katsella ja kuunnella kun pienet soittavat toiveita ja terveisiä joulupukille. Niistä tulee itsekin hyvälle mielelle.

...Elokuva - Joulutarina, joka on ollut mun lemppari jo monta vuotta. Se tulee katsottua vuosittain ainakin kerran, enkä kyllästy siihen koskaan. Elokuvassa on kunnon joulun henkeä niin iloa kuin suruakin. Täytyykin yrittää tällä viikolla katsoa se, sillä en ole vielä tänä vuonna katsellut sitä.

...Herkku - Varmaankin piparit ja suklaa. Niitä tulee syötyä joulun aikaan joka vuosi paljon, joskus liikaakin. Toisaalta pipareita ja joitakin tiettyjä suklaa makuja syödään vain kerran vuodessa, joten ehkä se on ihan sallittua.

...Juoma - Glögi, johon en pysty kyllästymään. Monen vuoden ajan se on ollut mun ehdoton lempijuoma näin joulun aikaan. Mainittakoon nyt vielä, että tietysti kuuma glögi on sitä parasta ja kylmää glögiä en voi sietää. Lisäksi joulun aikaan mun tulee juotua kaakaota paljon enemmän kuin yleensä.


...Koriste - Joulukuusi, joka tulee laittaa esille joka vuosi tarpeeksi ajoissa. Omille muuttaessani olen alkanut tykkäämään yhä enemmän tekokuusista, mutta silti oikeaa kuusta ei voita mikään. Siksi aina odotan juuri oikean kuusen koristelemista, kun pääsen mökille joulun viettoon.

...Väri - Vihreä, valkoinen ja punainen. Tykkään kaikista jouluun liittyvistä väreistä, mutta ehkä kuitenkin eniten punaisesta väristä. Jouluna tykkään, että punaista väriä löytyy niin vaatteista, koristeista kuin sisustuksestakin.

...Tekeminen - Joululaulujen kuunteleminen ja leipominen ovat kaksi asiaa, joita rakastan tehdä joulun aikaan. Joululaulut laitan soimaan hyvissä ajoin ennen joulukuun saapumista. Joulun aikaan tykkään kokeilla uusia reseptejä, jotka erityisesti liittyvät jouluun. Tänä vuonna en ole vain löytänyt kovin montaa hyvää testattavaa reseptiä.

...Muisto - Ensimmäisenä tulee mieleen kaikki lapsuuden joulut, kun odotettiin Sonjan kanssa joulupukkia jo aikaisin iltapäivästä lähtien. Käytiin välillä ovella kurkkimassa, näkyykö ketään tai onko paketit ilmestyneet terassille. Silloin oli jopa hieman pelottavaa mennä ulos pimeään :DTällainen piparitalo saatiin eilen aikaiseksi. Mielestäni onnistuttiin aika hyvin siihen nähden, että ei olla tehty piparitaloa moneen vuoteen! Tästä olisi kyllä kiva ottaa perinne tulevia vuosia varten.

14 yötä jouluun...

Ei kommentteja