Luukku 14: Jouluinen kyselyOon toteuttanut vuosittain jonkinlaisen Christmas Tag postauksen. Selailin Saijiksen blogia viime vuodelta ja löysin sieltä tämän jouluisen kyselyn. Tässä oli kivoja ja erilaisia kysymyksiä, joten ajattelin toteuttaa tänä vuonna tämän. Saatte siis lukea taas hieman enemmän joulujuttuja musta ja mun joulun vietosta. 

Paras joululaulu?
Parasta joululaulua on vaikea valita, koska niitä löytyy mielestäni niin monta. Sanon nyt kuitenkin Walking in the air, niin englanniksi kuin suomeksikin laulettuna. Puhuin jo siitä, että tänä vuonna olen ihastunut kyseiseen lauluun Suvi Teräsniskan tulkitsemana.

Paras jouluruoka?
Syön todella vähän oikeita jouluruokia, sillä en ole koskaan tykännyt erityisemmin niistä. Sen takia mun jouluruoka koostuukin ihan perinteisestä kotiruoasta. Mun lautaselta löytyy lihapullia, kalaa ja kinkkua, jotka ovat mun lemppareita. Myös perunalaatikko menee pienenä annoksena, mutta muista en niinkään välitä. 

Tekokuusi, oikea joulukuusi vai ei kuusta ollenkaan?
Viime vuodesta lähtien olen alkanut tykkäämään enemmän tekokuusista, kun hankin itselleni sellaisen. En kuitenkaan osaa valita tekokuusen ja oikean kuusen välillä, koska jouluna on ihana laittaa myös oikea kuusi mökille.

Suosikki joulukukka?
Joulutähti, se on jouluisen värinen ja ihanan näköinen. Ostankin vuosittain useamman joulutähden, sillä ne sopivat hyvin joulun sisustusjuttuihin!

Paras saamasi joululahja?
Ensimmäisenä mulle tulee mieleen lämpöpeitto, jonka sain kaksi vuotta sitten Sonjalta. Se on ollut siitä lähtien ahkerassa käytössä. Siihen on ihana kääriytyä talvipäivinä päiväunille.


Aiotko ostaa lahjoja?
Ehdottomasti, olen ostanut jo useamman vuoden ajan muutaman lahjan tärkeimmille ihmisille. Ostetaan yleensä Sonjan kanssa yhteiset lahjat äidille, isälle, mummulle ja vaarille. Näiden lisäksi aion ostaa lahjat Sonjalle, Eetulle ja Roosalle. En siis kovin montaa, mutta muutaman kuitenkin.

Onko itselläsi lahjatoiveita tänä jouluna?
Mulla ei ole erityisemmin mitään sellaista, mikä olisi todella tärkeä toive ja minkä todella tarvitsisin. Multa on kuitenkin tänäkin vuonna kysytty toiveita ja kokosin niitä tähän postaukseen ylös. 

Paras jouluelokuva?
Joulutarina, jonka voisin katsoa joka joulu uudelleen ja uudelleen. Se on ollut ehdoton lempparini jo useamman vuoden ajan. 

Milloin aloitat joulukoristelut kotona?
Aika lailla marraskuun alkupuolella tai puolessa välissä marraskuuta. Viime vuonna laitoin koristeet heti marraskuun alusta ja tänä vuonna marraskuun puolessa välissä. Yleensä kun pystytän kuusen, niin asettelen myös muut joulukoristeet paikoilleen.

Joulu kotona vai muualla?
Muualla, sillä en kyllä haluaisi viettää joulua hieman alle 50 neliön kodissa. Joulun aika tulee vietettyä perinteisesti mökillä perheen, mummun ja vaarin kanssa. Muutenkin mökki on sellainen, missä joulun jutut nousevat vahvimmin mieleen.Lähetätkö joulukortteja?
En ole vielä kertaakaan lähettänyt joulukortteja, vaikka olen askarrellut niitä itse. Nämä itse tekemäni kortit laitan lahjojen mukaan, jotka annan. Äiti on lähettänyt joulukortit, joissa on lukenut myös minun nimeni, joten en ole vielä kokenut tarpeelliseksi lähettää omia kortteja.

Laittaudutko jouluaattoa varten vai hölläiletko koko päivän?
Laittaudun, sillä haluan panostaa hieman juhlallisemmin kyseiseen päivään, koska koen sen itselleni niin tärkeäksi. Mun jokainen jouluaatto alkaa rennoilla vaatteilla, mutta saunan jälkeen vaihdan hieman juhlallisempaa päälle.

Paras joulusuklaa?
Fazerin Julia karkit, niin hyviä! Ne ovat olleet mun lempisuklaita joulun aikaan jo monta vuotta. En oikeastaan tykkää marmeladista, mutta tässä suklaassa se maistuu paremmin kuin hyvin. Näitä voisin siis syödä kaikki joulun pyhät.

Joulupiparit vai joulutortut?
Tykkään molemmista, mutta ehkä enemmän kuitenkin pipareista. Oon syönyt voitaikinaa joskus oksennustaudissa lihapiirakan muodossa ja en ole pystynyt syömään niitä enää sen jälkeen. Syön joulutorttuja, jotka on tehty voitaikinasta, mutta silti mulle tulee aina välillä mieleen kyseinen tauti. Sen takia pipareita tulee syötyä enemmän.

Parasta joulussa?
En osaa sanoa, mikä on parasta, sillä kivoja juttuja riittää vaikka kuinka paljon. Päällimmäisenä mieleeni nousee kuitenkin tunnelma, ilo ja kiireetön aika läheisten ihmisten kanssa. Voin sanoa, että ilman näitä kolmea asiaa ei olisi koko joulua. 10 yötä jouluun...

Ei kommentteja