Luukku 20: Muista katsoa joulunaTykkään jouluohjelmista todella paljon, mutta silti joululeffat vievät voiton. Muistan kun pienenä tulostin aina tulevan joulun tv-ohjelmalistan ja alleviivasin siitä ne, mitkä täytyy katsoa. Tätä en ole tehnyt enää moneen vuoteen, mutta silti ennen joulua tulee tarkistettua mitä kaikkia ohjelmia olisi kiva katsoa. Tänä vuonna päätin, että tulen kertomaan nämä ohjelmat myös teille. Mun lista sisältää myös muutaman joululeffan. Muutama ohjelma menee tässä päällekäin enkä suinkaan aio koko jouluaattoa viettää telkkarin parissa, mutta osan näistä ajattelin katsoa myöhemmin joulupäivänä ja tapaninpäivänä.


TV1:

11.55 Suomen Turku julistaa joulurauhan - Tämä on legendaarinen ja kuuluu ehdottomasti jokaisen jouluaaton aamupäivään. Meidän perheessä joulu alkaa virallisesti joulurauhan julistuksen jälkeen. Joskus olisi siistiä päästä paikan päälle katsomaan tätä.

TV2:

08.00 Joulupukin Kuuma Linja - Tätä tulee pitkin jouluaaton aamupäivää, mutta välissä tulee muita jouluisia lastenohjelmia. Olen yleensä aloittanut aattoaamun tämän katsomisella ja muutaman tunnin päästä jatkanut katsomista hieman sivusilmällä.

11.32 Lumiukko - Tämäkin ohjelma kuuluu perinteisesti jouluaaton ohjelmaan. Ensimmäisen osan jälkeen tulee toinen osa lumiukko ja lumikoira, joka julkaistiin muutama vuosi sitten ensimmäistä kertaa.

12.25 Joulupukki ja noitarumpu - Kyseinen ohjelma on hauska ja enemmän lapsille suunnattu, mutta silti se täytyy katsoa joka joulu. Yleensä en ole katsonut tätä telkkarista huonon ajan takia, mutta enköhän tänäkin vuonna katso tämän jälkikäteen Yle Areenasta.

14.45 Niko lentäjän poika - Nämä elokuvat kertovat pienestä porosta ja ovat olleet jo vuosia mun lemppareita. Mun tulee yleensä katsottua tämä ja lisäksi toinen osa Niko 2 aina joulun aikaan. Toinen osa ei oikeastaan kerro paljoa joulun ajasta, mutta ne on kiva katsoa peräkkäin. Mulla on nämä molemmat itselläni DVD:llä joten niiden katsominen käy helposti.


MTV3:

10.05 Joulu mielelle (hyväntekeväisyyskonsertti) - Oon siinä uskossa, että tämä on uusinta muutama päivä sitten telkkarista tulleesta Kummien konsertista. Itse en kerennyt katsomaan tätä silloin, mutta koska hyväntekeväisyys on aina niin kiva juttu, aion katsoa tämän netistä. Tässä tykkään eniten pienten potilaiden tarinoista musiikin ohella, sillä ne ovat todella koskettavia.

Nelonen:

18.50 Frozen huurteinen seikkailu - Tämä on toinen lasten elokuva, minkä tykkään katsoa näin loppuvuodesta. Mun mielestä elokuva kertoo hieman enemmän talvesta, mutta sopii myös joulun teemaan.

20.00 Joulun tähdet - Oon katsonut kyseistä ohjelmaa kahden viimeisen vuoden ajan. Tässä siis eri laulajat esittävät kaikkia joululauluja. Katsoin, että tämä tulee jo 22.12, mutta myös 23 ja 25.12. Veikkaan, että nuo toiset päivämäärät ovat uusintoja, mutta en ole siitä kuitenkaan ihan varma.


Sub:

18.35 The joulukalenteri - Telkkarista tulevat joulukalenterit kuuluvat myös mun lemppareihin. Toisaalta en ole ollut niistä oikein innoissani siitä lähtien, kun Tonttu Toljanteri loppui. Se oli aivan paras joulukalenteri ja olenkin katsonut vanhoja jaksoja aina silloin tällöin. Viime vuonna telkkariin palasi The joulukalenteri, jota katsoin pienempänä. Katsoin sen uudelleen viime vuonna, mutta tänä vuonna en ole oikeastaan seurannut mitään telkkarista tulevaa joulukalenteria. Voisiko Tonttu Toljanteri vain palata?

TV5:

19.00 Joulutarina - Musta tuntuu, että olen tämän joulukalenterin postauksissa puhunut tästä jo tarpeeksi, mutta siis ehdoton elokuva suositus joululle. Olen tänä vuonna katsonut harvinaisen vähän joululeffoja varmaankin ajanpuutteen takia, mutta tätä en voisi jättää katsomatta.


Mitkä ohjelmat kuuluvat sun jouluaattoon? 4 yötä jouluun...

4 kommenttia

 1. Aattona taitaa tulla taas Raskasta joulua-taltiointi, joka pitää ehdottomasti katsoa! Myös Lumiukko sekä Joulupukki ja noitarumpu kuuluvat vakkareihin. <3 Ihan sikakiva postausidea kyllä!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että sulla on samoja lemppareita! Kiitos paljon <3

   Poista
 2. Joulupukin kuumaa linjaa on mullakin pakko katsoa! Jospa saisin revittyä itseni sängystä tarpeeksi aikaisin :D Lisäisin tähän listaan vielä Samu Sirkan joulutervehdyksen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä nousen aina ennen seitsemää ihan virkeänä niin kerkiää tekemään aamujutut ennen lastenohjelmia :D Tuota Samu Sirkan joulutervehdystä en ole varmaan koskaan edes katsonut, täytyy lisätä se ohjelmaan!

   Poista