Luukku 4: Vinkit joulufiiliksen löytämiseenOn olemassa niitä ihmisiä, jotka eivät välitä joulusta lähes ollenkaan. On myös olemassa niitä ihmisiä, jotka ovat aivan hulluja joulun faneja kuten minä. Näin joulukuun alussa ajattelin, että lukijoiden joukossa on varmasti niitä, jotka eivät ole vielä löytäneet joulufiilistä. Itse olen löytänyt joulufiiliksen tänäkin vuonna aikaisin, joten ajattelin jakaa teille vinkkejä siihen. Nämä ovat sellaisia juttuja, mitä itse toteutan vuosittain ja jotka toimivat lähes aina.


Ensimmäisenä suosittelen tuomaan joulua kotisi sisustukseen. Lähden itse aina liikkeelle hieman laajemmasta siivouksesta kuin yleensä eli toteutan kunnon joulusiivouksen. Siivoamisen jälkeen laitan kaikki mahdolliset jouluvalot näkyville. Tänä vuonna aloitin parvekkeesta ja laitoin nuo pallovalot koko parvekkeen leveydelle. Ne toimivat siinä ennen joulua, jouluna sekä myös joulun jälkeen. Oikeastaan ne sopivat siihen koko pimeän kauden ajaksi. Lisäksi laitoin parvekkeelle led-valoketjun tuohon riipputuoliin. Mulla oli nuo kyseiset valot viime vuonna parvekkeen sohvan päällä, mutta halusin tänä vuonna asetella ne uuteen tuoliin. Nämä ovat ehkä enemmän jouluvaloja muistuttavat, mutta ajattelin pitää niitä siinä hetken myös joulunajan yli. Parvekkeen koristelun jälkeen asetin erilaisia valoja myös sisälle. Valot toimivat aina ja luovat kivan tunnelman, joten niistä on hyvä aloittaa.


Jouluvalojen jälkeen etsin kaikki mahdolliset kynttilä koristeet esille ja keksin jokaiselle oman paikan. Olen innokas polttamaan kynttilöitä ja ne palavat mun kotona lähes joka ilta. Kun kynttilät on aseteltu, laita joululaulut soimaan. Jos sinulla ei ole omaa joulun ajan soittolistaa, Spotify on niitä täynnä. Kuuntele kotimaisia tai ulkomaalaisia lauluja, niitä jotka tuntuvat enemmän omilta. Mun omat lempparit joululauluista löytyvät Suvi Teräsniskan laulamana, jonka joulukonserttiin olenkin huomenna menossa. Tänä vuonna aloitin kuuntelemaan joululauluja jo lokakuun lopulla. Jos et ole vielä aloittanut, on vielä hyvää aikaa aloittaa. 


Jouluvalot ja joululaulut luovat ehkä sen parhaimman tunnelman. Jos et kuitenkaan niiden avulla vielä löydä hyvää joulufiilistä, mene johonkin jouluiseen tapahtumaan. Joulukuun aikana järjestetään useita erilaisia tapahtumia, kuten joulukonsertteja. Tapahtumien lisäksi voit mennä kiertämään kaupunkia ja ihastella kaupunkien valoja. Itse olen joka vuosi käynyt kiertämässä Tampereen joulutorin, josta tulee niin jouluinen fiilis. Jos olet Tampereelta päin, suosittelen käymään joulutorin lisäksi Tallipihan joulussa. Tänä vuonna aion suunnata myös päiväksi Helsinkiin ihastelemaan joulua. 

Näiden lisäksi suosittelen aloittamaan joululeipomisen, jonka itse yleensä aloitan viimeistään itsenäisyyspäivänä. Piparit, glögi tai jokin muu joulun ruoka tuo varmasti hyvää joulumieltä. Käytä jouluisia astioita tai vaihda vaikka petivaatteet joulun sävyyn. Mulla on muutama yöasu, joita käytän vain joulun aikaan. Jos ulkona on lunta (jota vihdoin saatiin eilen myös tänne), tee pieni kävelylenkki pihalle ja mieti mitä joulu merkitsee sulle ja mitä haluaisit sen tuovan tänä vuonna elämääsi. Kokeile ja ylläty. 


Oliko vinkeistä hyötyä sulle, vai oletko jo löytänyt joulufiiliksen? 
20 yötä jouluun...

2 kommenttia

 1. Ihanaa löytää muita jouluhulluja! Rakastan yli kaiken tätä aikaa kun saa vihdoin luvan kanssa häärätä kaikkia joulujuttuja, vaikka oikeesti oon jo kesällä ruvennut suunnitteleen joulua ja kaikkee siihen liittyvää :'D
  Niiin kaunis toi sun parveke<3 Kiitos kun teet joulukalenteria, en seuraa mitään muita blogeja mut tähän jäin aivan koukkuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että on muitakin jouluhulluja! Välillä tuntuu, että höpötän joulusta liikaakin. Kiitos paljon ja tervetuloa seuraamaan! :)

   Poista