Luukku 6: Piparkakkutalot mukin reunalleVihdoin pääsen tänään koneen ääreen, nimittäin olen leiponut koko päivän. Pahoittelut siis siitä, että tämän päivän joulukalenterin luukku tulee vasta nyt. Lähdettiin perinteisesti näin Itsenäisyyspäivänä aamulla mummulle leipomaan pipareita. Leivottiin tavallisia pipareita, mutta halusin leipoa myös piparkakkutalon. Voitte kuvitella, että siinä meni aikaa, vaikka koristelun jätinkin toiselle päivälle. Tavallisen piparkakkutalon lisäksi kokeilin vielä tällaisia mini piparkakkutaloja, jotka asetetaan mukin reunalle. Näin näitä ensimmäisen kerran vuosi sitten, mutta en silloin lähtenyt enää testaamaan. Nyt kun muutenkin oli leipomispäivä, oli hyvä aika testata näitä. Taloista tuli niin söpöjä, että haluan jakaa ohjeen myös teille. Mini piparkakkutalot
- piparkakkutaikinaa
- elintarvikeliimaa
- erilaisia koristeita

1. Tulosta ja leikkaa talojen kaavat täältä.
2. Kauli piparitaikina ohueksi jauhotetulla alustalla.
3. Leikkaa taikinasta kaavojen avulla talojen osat. Yhteen taloon tarvitsee jokaista palaa kaksi. Aseta palat leivinpaperille.
4. Paista osia 200 asteessa noin 5 minuuttia. Anna pipareiden jäähtyä kunnolla ennen kokoamista.
5. Kokoa osat yhteen elintarvikeliimalla. Suosittelen todellakin tätä tapaa, sillä sulatetun sokerin kanssa tämä on huomattavasti vaikeampaa. Itse käytin Dr. Oetkerin elintarvikeliimaa ja lämmitin sitä kuumassa vedessä hetken aikaa. Tämän jälkeen osien liimaaminen oli helppoa.
7. Kun osat ovat jähmettyneet, koristele talot haluamallasi tavalla.
8. Aseta talo vaikka glögimukin reunalle, niin kuin mä tein!Ihanaa Itsenäisyyspäivää!
18 yötä jouluun...

Ei kommentteja