Vuoden tavoitteista

Näin Tammikuun alussa monissa blogeissa on kirjoituksia tulevan vuoden tavoitteista. Oon yleensä joka vuosi laatinut jonkinlaisia tavoitteita ja vuoden lopuksi käynyt läpi sitä, kuinka hyvin oon onnistunut niissä. Tein näin myös viime vuonna ja kokosin tähän postaukseen tavoitteita 2018 vuodelle. Ajattelin, että tänä vuonna yhdistän nämä kaksi postausta. Kirjoitan ensin vähän siitä, miten nuo viime vuoden tavoitteet toteutuivat ja sen jälkeen kokoan yhteen muutaman tavoitteen tälle vuodelle.

Vuoden tavoitteista

"Kokonaisvaltaisesti terveellisempi elämä, säännöllinen liikunta, ammattiin valmistuminen, kouluun hakeminen, säännöllinen postaustahti, laadukkaan tekstin tuottaminen blogiin, videon tekeminen blogiin"

Näitä juttuja keräsin viime vuoden tavoitteista ja nyt onkin hyvä hetki miettiä, miten ne toteutuivat. Kokonaisvaltaisesti mulla oli mielestäni terveellisempi elämä. Tietysti herkuttelin usein, sillä herkut ovat mun pahe, mutta liikuin myös säännöllisesti. Välillä innostuin lenkkeilystä ja se into kesti muutaman kuukauden. Sitten tuli taas muita juttuja ja lenkkeily jäi vähäisemmälle. Loppuvuodesta löysin kuitenkin uuden kivan vapaa-ajan harrastuksen, nimittäin uimisen. Loppuvuoden aikana kävinkin uimahallissa lähes viikoittain. Ainakin tätä kivaa vapaa-ajan tekemistä olisi tarkoitus jatkaa myös tämän vuoden puolella. Valmistuin ammattiin ajallaan sekä selvisin ylioppilaskirjoituksista, jotka ehkä olivat ne tärkeimmät tavoitteet viime vuonna. Hain kouluun, vaikka epäröin sitä vuoden alussa. Onneksi kuitenkin tein sen päätöksen, sillä kouluun hakeminen oli yksi vuoden parhaista jutuista. Erityisesti sen jälkeen sai iloita, kun tiesi tulleensa valituksi.

Vuoden tavoitteista

Blogi eli mun elämän mukana koko viime vuoden ja oli tärkeänä osana sitä. Välillä mietin, mistä löytäisin motivaatiota, mutta silloin oli hyvä pitää pientä taukoa. Julkaistujen postausten määrä väheni hieman verrattuna 2017 vuoteen, mutta en ottanut siitä mitään stressiä. Kokonaisuudessaan julkaisin viime vuonna 133 postausta, joka on mun mielestä todella hyvä määrä. Välillä arki tuntui kiireiseltä koulun parissa, joten muutamia viikon taukoja sattui vain tulemaan. Sitten oli niitä hetkiä kun tuntui, että tekisi mieli kirjoittaa joka päivä. Joulukuu oli blogin aktiivisin kuukausi juurikin joulukalenterin takia, jolloin tavanomaisesti postausinto nousi valtavasti ja on jatkunut aina tähän tammikuuhun asti. Tekstini laatu parani ja mielestäni kehityin kirjoittamisessa vuoden aikana hurjan paljon. Julkaisin myös ensimmäisen videoni kevään Levin reissusta, johon olin ihan tyytyväinen. Kaiken kaikkiaan viime vuoden tavoitteet toteutuivat siis yllättävänkin hyvin, vaikka en ottanut niistä mitään stressiä.

Vuoden tavoitteista

Mennään sitten niihin tämän vuoden tavoitteisiin. Tavoitteiden miettiminen oli hankalaa, koska haluan tavoitteiden olevan sellaisia että ne on mahdollista saavuttaa. Päädyin kokoamaan tähän viisi päätavoitetta, joiden pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan tulevaa vuotta.

Säästäminen

Oon nykyään oikeasti aika huono säästämään, joten siinä olisi suuri parantamisen paikka. Yleensä harkitsen, mitä ostan mutta silti tulee tehtyä liian usein niitä pieniä turhia ostoksia. Tämä on siis erittäin hyvä ensimmäinen tavoite tälle vuodelle.

Innostu harmonikan soitosta uudelleen

Haitarinsoitto on jäänyt parin viimeisen vuoden aikana aika vähäiselle, kun lopetin sen aktiivisen harrastamisen. Olisi kuitenkin kiva saada järjestettyä sille aikaa useammin, sillä tykkään edelleen soittamisesta ihan älyttömästi. Jokin ryhmä olisi kiva, mutta tällä hetkellä mun aika ei ihan taida kuitenkaan riittää sellaiseen. Vapaa-aikaan yritän kuitenkin ottaa haitarinsoittoa enemmän mukaan.

Vuoden tavoitteista

Hanki uusi kamera

Uuden kameran hankkimista oon miettinyt jo vaikka kuinka kauan, joten ehkä olisi hyvä ottaa tavoitteeksi hankkia se tämän vuoden aikana. Oikeastaan tiedän jo, minkä kameran haluan ostaa seuraavaksi, joten ei tarvitsisi kuin mennä kauppaan. En tiedä mikä siinä on niin vaikeaa :D

Nauti arjen pienistä asioista

Tämä unohtuu nykyään liian usein ja veikkaan että niin käy monen muunkin kohdalla. Olisi kiva oppia nauttimaan myös niistä pienistä jutuista, jotka unohtuvat liian usein. Yleensä iloitaan niistä isoista ja merkittävistä asioista, mutta arjen juttuja ei niinkään ajatella. Väitän, etten ole ainoa ja tämä onkin hyvä oppimisen asia tälle vuodelle.

Keskity omaan hyvinvointiin

Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on lähiaikoina tahtonut jäädä hieman heikoksi. Erityisesti viime vuoden loppupuolella musta tuntui, että en kuunnellut kroppaani tarpeeksi. Tuntuu, että menin päivästä toiseen stressin ollessa koko ajan päällä. Tavoittelen tänä vuonna sitä, että osaisin järjestää arkeen niitä omia pieniä hetkiä rentoutua ja levätä kunnolla. Tiedän, että en tule tänäkään vuonna pysymään paikoillani lähes lainkaan, mutta en haluaisi unohtaa rentoja hetkiä esimerkiksi netflixiä katsellen omalla sohvalla.

Nämä tavoitteet liittyvät osittain myös toisiinsa, joten uskon että näiden onnistuessa vuodesta tulee entistä parempi. Ihanaa keskiviikko-iltaa just sulle! <3

Vuoden tavoitteista

2 kommenttia

 1. Mulla on kans tavoitteena säästää tänä vuonna enemmän kuin viime vuonna! :) Oon ihan hyvä säästäjä jos mulla on joku säästötavoite, mut ilman tavoitetta siitä ei tuu mitään, hah! :D
  Mä haluisin myös oppia soittamaan kitaraa paremmin tänä vuonna, mut oon sanonu näin varmaan 10 vuoden ajan! :D
  Minkä kameran meinasit hankkia? Uudet kamerajutut tuo ihanasti lisää intoa kaikkiin kuvausjuttuihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan kanssa ottaa jokin tavoite, että onnistuisin säästämään paremmin :D Osaan myös soittaa kitaraa hieman, mutta sen harjoittelu on jäänyt viime vuosina todella vähäiselle. Oon ajatellut hankkivani Olympus PEN E-PL9 :)

   Poista