LEVI 2019

Moikka! Kotiuduttiin viime lauantaina Levin reissulta ja tänään olisi luvassa postausta reissusta. En keksinyt mitään muuta kivaa toteutustapaa tälle, joten päädyin kirjoittamaan matkapäiväkirjan. Toisaalta tykkään itse kirjoittaa näitä, sillä näistä ainakin saa selville päivä päivältä kuinka reissu meni. Eiköhän siis mennä katsomaan, miten mun viime viikko sujui!

LEVI 2019

Lauantai
Lähdettiin aikaisin aamusta neljän aikaan kohti Leviä. Pitkä matka sujui yllättävän nopeasti, sillä kulutin suurimman osan ajasta kouluhommien parissa. Suunniteltiin matkan aikana Sonjan kanssa tulevaa viikkoa ja mietittiin, mitä tehdään minäkin päivänä. Matkan aikana pysähdyttiin muutaman  kerran. Ensimmäisenä käytiin perinteisesti kiertämässä Kärkkäisen tavaratalo Ylivieskassa. Ruokatauko pidettiin Tornion ABC:llä ja iltapäivällä juotiin kahvit Tuomaantupa nimisessä paikassa, jonka yhteydessä oli myös pieni myymälä. Perille Leville saavuttiin illalla puoli seitsemän aikaan, jonka jälkeen lähdettiin käymään vielä ruokakaupassa Kittilän S-marketissa. Kannettiin tavarat sisälle, tehtiin pedit ja mentiin aikaisin nukkumaan pitkän matkustuspäivän jälkeen.

Sunnuntai
Sunnuntaina herättiin todella kovaan pakkaseen ja mittari taisi näyttää jopa -27 astetta. Kovan pakkasen vuoksi ei lähdetty heti aamusta liikkeelle vaan luin tulevan viikon tentteihin. Kymmenen jälkeen lähdettiin Sonjan kanssa mökiltä kävellen Levin keskustaan. Matka oli noin seitsemän kilometriä, joka tuntui hieman pitkältä tuossa ilmassa. Keskustassa kierreltiin kauppoja ja ostettiin tuliaiset valmiiksi. Itselleni tarttui mukaan Levi huppari, joka on ihanan lämmin. Isä ja äiti tulivat autolla keskustaan, joten päästiin onneksi kyydissä takaisin mökille. Seuraavana laitettiin ruoka, jonka jälkeen lähdettiin hiihtoretkelle. Kohteeksi osoittautui Luvattu maa ja hiihtokilometrejä tuli noin kahdeksan, joka oli ihan hyvä saavutus ensimmäisellä hiihtokerralla tänä vuonna. Hiihtoreissun jälkeen käytiin saunassa ja vietettiin rentoa iltaa.

LEVI 2019

Maanantai
Maanantai aamu alkoi lähes samaan tapaan kuin sunnuntai, lukuunottamatta kovaa pakkasta. Vietettiin rauhallista aamupäivää ja tein muutaman kouluhomman. Laitettiin ruoka ennen puolta päivää, sillä Sonja ja isä oli varannut moottorikelkkasafarin yhdeksi. Mua ei niinkään moottorikelkkailu innostanut ja lähdettiin siksi aikaa äidin kanssa hiihtämään. Hiihdettiin Lapinkylään, jonne matkaa tuli yhteensä 14 km. Reissulla vierähtikin useampi tunti, sillä Lapinkylässä oli ihania poroja. Pidettiin siellä hetken aikaa taukoa ja juotiin munkkikahvit, tosin otin kaakaota :D Reissun jälkeen oli jo aika väsy, joten loppuilta otettiin rennosti ja kudoin mun villasukkia eteenpäin. 

LEVI 2019

LEVI 2019

Tiistai
Aamulla herättiin kahdeksan aikaan ja tehtiin aamutoimet. Puoli kymmenen aikaan isä vei mut ja Sonjan keskustaan, sillä oltiin varattu lumikenkäilyretki. En ollut koskaan aiemmin kokeillut lumikenkäilyä, mutta onneksi siitä jäi hyvä kokemus näin ensimmäisellä kertaa. Loppujen lopuksi se oli hieman rankempaa mitä olin kuvitellut, mutta ehdottomasti aion kokeilla sitä uudelleen ensi vuonna. Retki kesti kaksi tuntia, jonka jälkeen käytiin Sonjan kanssa korvapuusti kaakaoilla keskustassa. Isä tuli hakemaan meidät ja äiti oli laittanut mökillä ruoan valmiiksi. Ruoan jälkeen levättiin hetki ja lähdettiin hiihtoretkelle. Tällä kertaa meillä oli suuntana Rautuskylä, jossa ei viime vuonna keretty käymään ollenkaan. Koko paikka oli mulle hieman pettymys, mutta hiihtolenkin pituudeksi tuli sentään 14 km. Näiden aktiviteettien jälkeen olin aika väsynyt ja mulle alkoi tulemaan flunssan oireita, joten päätin että on parempi mennä lepäämään tältä päivää.

LEVI 2019

LEVI 2019

Keskiviikko
Keskiviikkona herättyämme ja tehtyämme aamutoimet suuntasimme ensimmäistä päivää rinteisiin. Sää oli hyvä ja aurinko paistoi lähes koko päivän, mutta silti mulla oli kylmä aina välillä. Onneksi laskettelun lomassa pääsi lämmittelemään ja käytiin kaakaoilla. Lasketeltiin noin viisi tuntia, jonka jälkeen oli sen verran kylmä että päätettiin lähteä takaisin mökille. Ilta kului ruoanlaitossa, lukemisessa ja saunoessa. Jalat meinasivat sanoa oudoksestaan itsensä irti, joten paljon muuta kuin istumaan ei illan aikana pystynyt.

LEVI 2019

LEVI 2019

Torstai
Torstaina pidettiin toinen laskettelupäivä ja suunnattiin rinteisiin lähes heti kun ne aukesivat. Koko päivän paistoi aurinko, joten ei ollut niin kylmä kuin keskiviikkona. Pidettiin rinteessä eräänlaista kuvaus päivää ja käytiin muun muassa Joulutarinan mökillä. Eihän tuon kyseisen mökin sisällä ole edes lattiaa, mutta se on mun mielestä niin hieno nähtävyys että siellä on käytävä aina kun vain on mahdollista. Lisäksi käytiin keskiviikon tapaan nauttimassa kuumaa kaakaota ja tuoretta munkkia, jonka jälkeen jaksoi lasketella loppupäivän. Lähdettiin laskettelemasta kaupan kautta mökille neljän aikoihin. Tehtiin ruokaa, jonka jälkeen olikin aika lähteä takaisin keskustaan. Oltiin varattu äidin kanssa lappilaiset päähieronnat. Kyseinen hoito yllätti todella positiivisesti ja aion mennä tuohon samaan hoitoon jatkossakin. Hoitojen jälkeen kello alkoi lähenemään jo kahdeksaa joten suunnattiin takaisin mökille.

LEVI 2019

LEVI 2019

Perjantai
Viimeinen reissun päivä koitti, aivan liian nopeasti niin kuin aina. Vietettiin rauhallista aamua ja käytiin ottamassa Sonjan kanssa asukuvia. Tosin nuo kuvat eivät onnistuneet parhaimmalla tavalla, sillä pakkasta oli sen verran paljon ettei ulkona tarjennut olla kauaa. Mun flunssa ei edelleenkään ollut hellittänyt, joten päätin jäädä lepäämään siksi aikaa kun muut kävivät vielä hiihtämässä pienen lenkin. Tein ruokaa sillä välin kun muut olivat hiihtämässä ja pian ruoan jälkeen lähdettiin käymään autolla Tonttulassa. Halusin käydä kyseisessä paikassa viime vuotiseen tapaan ottamassa muutamia kuvia. Tonttulasta suuntasimme Levin keskustaan, jossa meidän oli tarkoitus mennä käymään pannukakkutalossa. Siellä oli kuitenkin yli tunnin jonot, joten päädyttiin ihan vain kahville. Keskustasta suuntasimme takaisin mökille, jossa oli edessä siivoaminen ja tavaroiden pakkaaminen. Illalla pelasimme vielä yhden erän Aliasta ja vietimme aikaa televisiota katsellen. Mentiin aikaisin nukkumaan, sillä lauantaina oli taas edessä pitkä reissupäivä. 

LEVI 2019

LEVI 2019

Lauantai
Kotimatkalle lähdettiin seitsemän aikaan. Alkumatkan ajosää oli todella huono eikä eteen meinannut nähdä ollenkaan. Ensimmäinen pysähdys pidettiin viime vuoden tapaan Rovaniemellä Joulupukin kylässä, jossa oltiin noin kymmenen aikaan. Kierreltiin muutama putiikki läpi, jonka jälkeen jatkettiin matkaa. Ruokatauko pidettiin Liminganportilla, jossa oli erittäin hyvät ruoat. Myöhemmin pidettiin vielä toinen kahvitauko, jonka jälkeen ajettiin suoraan kotiin. Kotimatka sujui samalla tavalla kuin menomatka ja opiskelin tuleviin tentteihin ahkerasti. Onnistuneen reissun jälkeen kotiin saavuttiin yhdeksän aikaan. Ensi vuotta odotellessa <3

LEVI 2019

2 kommenttia

  1. Kuulostaa siltä, että teidän reissu on ollut onnistunut tuota sun flunssaa lukuun ottamatta! Kivoja kuviakin oot ottanut 😍 Itse oon juuri nyt Levillä, joten oli kiva bongailla tästä postauksesta tuttuja paikkoja ja tekemisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, kiitos paljon! Reissu oli kyllä onnistunut <3

      Poista